Elazığ’da 30 yıldır topladığı kese kağıtlarına şiir yazan 54 yaşındaki Ali Meydan’in toplam 4 bin 600 şiiri oldu. Meydan, yazdığı şiirlerin değerlendirilmesini istiyor.
Şiir yazmaya küçük yaşlarda başladığını ifade eden Ali Meydan, ”Eskiden kese kağıtları vardı, defter alacak param yoktu onlara yazarak şiire başladım” dedi.
Kese kağıtlarından sonra öğrencilerin doldurup attığı defterleri topladığını ve boş yapraklarını kullanarak şiir yazmaya devam ettiğini aktaran Meydan, ”Sonra da defter alacak param oldu deftere yazdım. Yani şiir hayatına bu şekilde başladım. Böyle ünlü olmak, kitap yapmak gibi amaçla yazmadım bu şiirleri. Sadece hayatımın toplamını dile getirmek istedim. Kimseye anlatamadığım şeyleri anlatmak istedim. Çünkü birilerine bir şeyler anlattığınız zaman eleştirilebiliyorsunuz ama beyaz kağıda yazdığınız hiçbir şey sizi eleştiremiyor. Tamamen sizin duygularınızdan ibaret. Siz sonradan eğer o anki ruh haliyle yazdığın bir şey var ya sonradan onu okuduğunuzda birkaç tane cümlenin yanlış olduğunu veyahut da yazmış olduğunuz kişiyi diyelim, sevdiğiniz kişiye şiir yazıyorsunuz ama bu arada ona haksızlık etmişinizdir. O anki duygularla yazmışınızdır onu haksızlık yaptığınız şeyi çıkarabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.
Sonradan yazdığı şiirleri toparlamaya başladığını anlayan Meydan şöyle devam etti:
“Baktım ki benim hayatım tamamen şiir olmuş. Benim amacım bu şiirlerimin bir kitap haline getirilmesi. Yani bunu ticari amaçla söylemiyorum. Benim bulunduğum şartlarda bu şiiri yazmak her insanın harcı değil. Böyle açken, susuzken bir şiir yazmak her insanın uğraşabileceği bir şey değil. Şiirlerimi numaralandırdım 4 bin 600 tane şiir olmuş. Hepsini hazırladım destek olursa şiir kitabı çıkarabilirim. Ben ilkokulu falan bitirmiş değilim. İlkokul 4 sınıftan terkim. Ama ben 1. ve 2. sınıfta şiir okuduğumda hep alkış alırdım. Şiir yazmaya sevdalıyım aşığım.”
Şiir yazma isteği geldiğinde zaman zaman buzdolabının beyaz yüzünü de kullandığı ifade eden Meydan, kendisinin ölünceye kadar şiir yazmaya devam edeceğini söyledi.