Üç gün önce son 51 yılın en soğuk gününü yaşayarak-7 dereceyi gören İzmirliler, hafta sonra ılık havayı fırsat bilerek deniz kenarlarına ve parklara koştu.
İzmir’de üç gün önce - 7 dereceyi gösteren termometreler, hafta sonu 13 dereceye çıktı. Güneşli ama soğuk bir haftayı geride bırakan İzmirliler, güneşin kenti ısıtmasıyla meydanlara koştu. Konak Meydanı ve Kordon’u dolduran vatandaşlar, çocuklarını parklara götürdü, deniz havası aldı. Paten kayan gençler ve ılık havayı fırsat bilerek sokağa çıkan esnaflar da kış güneşiyle ısındı.
“DÖRT GÜN DIŞARI ÇIKAMADIK”
Konak Meydanı’nda güvercinler için yem satan Hasa Yılmaz, havalar soğukken satış yapmaya çıkmadığını, havaların ısınmasıyla yeniden kuş yemi satmaya başladığını söyledi. Çocukları Çınar’ı parka götüren Önder ve Günaydın Yılmaz çifti de “Soğuktan eve kapalı kalmıştık ama bugün hava güzel olunca deniz havası alalım ve güneşi değerlendirelim dedik. Dört gün boyunca çocuğu da dışarı çıkarmadık. Bugün hava güneşli olunca parka geldik. Kış güneşi hepimize yarasın inşallah” diye konuştular.
“İZMİR’İN HAVASINA GÜVEN OLMAZ”
Soğuk geçen haftanın ardından deniz havası almak için Kordon’a gelen Şahsenem Ak “Hava çok güzel. O kadar soğuktan sonra güneş açınca kendimizi dışarı attık. Bu kadar soğuk hava olmasını beklemiyorduk” derken, eşi Necati Ak da “52 yaşındayım. - 7 dereceyi İzmir’de hiç görmemiştim. Hafta sonunun güzel olacağını duymuştum. Eşimle hemen bugün için program yaptık. İzmir’in havasına güven olmaz. Yarın da yağmur var” dedi.
“HAVANIN BİR ANDA ISINACAĞI AKLIMIZA GELMEZDİ”
Ergun Elmastaşoğlu isimli vatandaş da eşi ve kızıyla güneşli havanın keyfini çıkarttıklarını belirterek şöyle konuştu: “Havanın bir anda ısınacağı aklımıza gelmezdi ama şuanda çok güzel bir hava var İzmir’de. Son 51 yılın en soğuk kışını yaşadık ama İzmir’in yapacağı en fazla soğuk buydu herhalde. Çocuğu aldık güzel bir gün geçiriyoruz.”
Soğuk bir haftayı geride bırakan İzmir yarın ve Salı günü yağmurlu bir güne uyanacak. İzmir yarın 15, Salı 7, Çarşamba ve Perşembe 13, Cuma ise 12 derece olacak.