GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çimen, mesajında, çocukları için tüm zorluklara göğüs geren, onlara iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu ve güzel ahlakı öğreten annelerin kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini belirtti.

Anneliğin, dünyada hiçbir şeyle kıyaslanamayacak en yüce duygu olduğunu vurgulayan Çimen, "Anneler sevginin, hoşgörünün, fedakarlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki en güzel yansımasıdır. Bizleri bugünlere getiren annelerimiz en değerli hazinemizdir. Onlar için ne yapsak azdır. Annelerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz" ifadesini kullandı.

Çimen, varlıklarıyla hayata anlam katan annelerin ilk öğretmen ve hayat boyu yol gösterici olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed, 'cennet annelerin ayakları altındadır' diyerek, anneliğin ne kadar kutsal olduğunu ifade etmiştir. Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve hayatını, bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez. Bu nedenle annelerimizi mutlu etmek, yüreklerini sevgiyle doyurmak ve onların ilgisine layık olmak hepimiz için asli görev olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle hayatın tüm güzelliklerine layık baştacımız annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum."