TURKISH Airlines Euroleauge'e Barcelona Lassa galibiyeti ile müthiş bir başlangıç yapan Pınar Karşıyaka, C Grubu'ndaki 2'nci mücadelesinde yarın bir başka Avrupa devi, Panathinaikos'a konuk olacak.
Atina'daki Olympic Sport Center'da Türkiye saati ile 22.00'de başlayacak müsabakayı Lig TV 3 ekranlara getirecek. Pınar Karşıyaka'yaa bu zorlu mücadelede Yunan basketbolseverlerin hemen her maçta doldurduğu 19 bin 250 seyirci kapasiteli dev salonda, hava ve deniz yoluyla Atina'ya giden 100'ün üzerinde taraftarı destek verecek. 
Yeşil kırmızılı ekipte sol el işaret parmağındaki dikişler nedeniyle geçen hafta Türk Telekom randevusunda forma giyemeyen Justin Carter'ın da oynayabilecek durumda olduğu bildirildi.
Avrupa basketbolunun en önemli takımlarının başında gelen Panathinaikos, Euroleague'de 1996, 2000, 2002, 2007, 2009 ve 2011'de toplam 6 şampiyonluk kazandı. Yıldızlar topluluğu bir kadroya sahip olan Panathinaikos, bu sezon Turkish Airlines Euroleauge'daki ilk maçında Lokomotiv Kuban'a deplasmanda 81-70 mağlup olarak taraftarlarını hüsrana uğrattı.
SARICA İDDİALI
Pınar Karşıyaka antrenörü Ufuk Sarıca, mental ve fiziksel olarak zorlu deplasmana hazır olduklarını söyledi. Panathinaikos karşısında alınacak galibiyetin kendilerine Top 16 yolunda büyük avantaj kazandıracağını söyleyen Sarıca, "İyi durumdayız. Bu maçın koşullarına hazırız. Deplasmanda kendi basketbolumuzu oynayarak kazanmak istiyoruz" dedi.
EUROLEGUE'DEN CEZA
Eurolegue yönetimi, Pınar Karşıyaka'ya 15 Ekim'de Karşıyaka Arena'da oynanan Barcelona Lassa maçında sahaya atılan yabancı madde nedeniyle 3500 euro ceza verdi. Müsabaka temsilcisinin maçtan sonra Barcelona antrenörü Xavi Pascaul'la röportaj yapılırken parkeye atılan bir su şisesini raporuna yazdığı öğrenildi.
TARAFTARA TEŞEKKÜR
Pınar Karşıyaka yönetimi, Barcelona Lassa maçında takımlarına centilmence destek veren taraftarlara teşekkür mesajı yayınladı. Mesajda, "Dünyanın 2'nci büyük basketbol organizasyonunun salonumuzda oynanan açılış maçından yüzümüzün akıyla çıktığımız için sevinçliyiz. Bizim daha çok hayalimiz var" ifadesini kullanan yönetim, açıklamada Euroleague'i Karşıyaka Arena'da oynamak için salonda pek çok değişiklik yapıp büyük çaba harcandığını, göze çarpan bazı eksiklerin de kısa sürede giderileceğini duyurdu.
İNANÇ DUYGULARINI ANLATTI
Euroleague resmi internet sitesi, Pınar Karşıyaka kaptanı İnanç Koç'a sayfasında yer verdi. Kariyerinde ilk kez bu ligde mücadele eden 36 yaşındaki İnanç, okuyucularla duygu-düşüncelerini paylaştı. Son 3 yılda adım adım büyük aşama kaydettiklerini belirten İnanç, Euroleague deneyimi ve Barcelona'yla oynanan ilk maçın yıllar sonra tüm Karşıyakalılar'ın çocuklarına anlatacağı müthiş bir anı olacağını söyledi.