Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’nde Toplum Yararına Program çerçevesinde istihdam edilecek olan bin 500 katılımcılar için protokol imzalandı.
Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, Çalışma ve İŞ-KUR İl Müdürü Fahrettin Eren Türkmen, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube ve İşletme Müdürlerinin katılım ile düzenlenen protokol imza töreni Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Atılan imzalardan sonra program hakkında görüş alışverişinde bulunuldu ve uygulamada karşılaşılacak sorunlar hakkında bilgiler verildi.
Fahrettin Eren Türkmen, "Toplum Yararına Program kapsamında başvurular 12 Mart - 21 Mart tarihleri arasında yapılacak olup, çalışmaya hak kazanan kişiler 6 Nisan 2015 tarihinde işbaşı yapacaklar. Katılımcıların seçiminde aynı yerde ikamet edenlere öncelik verilecek ve 6 ay süre ile uygulanacak program dahilinde çalışacaklar. Ağaçlandırma ’Fidan ve ağaç yetiştirme, dikim ve bakımı’ gibi orman işlerinde istihdam edilecek olan katılımcıların SGK primleri yatırılacak olup, ücretleri ve SGK primleri İŞ-KUR tarafından finanse edilecektir. Başvurular İŞ-KUR hizmet noktalarına şahsen müracaat ederek yapılabilmektedir" dedi. (EFE)