Bölgesel Amatör Lig 7’inci Grupta mücadele eden ve 44 puan ile namağlup liderliğini sürdüren B.B. Bodrumspor’un başarılı oyuncularından kaptan Süleyman Görgün “ Bu takımı layık olduğu üçüncü lige çıkarmak istiyoruz ” dedi.
Kaptan Süleyman Görgün aldıkları başarılı sonuçları, takımdaki birlik ve beraberlik sayesinde olduğunu söyledi ve bu sezon hemen hemen tamamen yeni kurulan B.B. Bodrumspor futbol takımı hakkında açıklamalarda bulundu. B.B. Bodrumspor’a geçen sene şampiyon olan Çine Madranspor’dan geldiğini belirten Görgün Konuşmasına şöyle devam etti: “Ben ve iki tane daha arkadaşım Oktay ve Erkan olmak üzere. Bizi buraya kazandıran öncelikle, Cem hocamız ve Ali hocamız, ardından Rıza Başkanımız ve Hüseyin Abimiz sağolsun. Ben buraya gelirken şunu düşündüm; Ben geçen sene takım arkadaşlarımla birlikte başarılı bir sezon geçirdik ve inandığımız için şampiyon bitirdik. Şampiyon olduktan sonra Bodrum’un bizim geçen sene yaşadığımız şampiyonluğu hakettiğini düşünerekten geldik. Çünkü, ben buraya geçen sene Bodrumspor maçına geldiğimde o taraftarı görünce, biz 3-2 burda maçı kazandık ama maçtan sonra biz galibiyeti değil buradaki taraftarı konuştuk. Çünkü, Allah razı olsun onlar bizi galibiyetten sonra yanlarına çağırdılar, alkışladılar. O kadar önemli bir maça rağmen. Bunları düşündük, bunları düşünerekten geldik. İnşallah onlara da layık olacağımızı düşünüyorum. Çalışmalarımızın meyvesini, maçlarımızı kazanıp puanları toplayarak bu ipi göğüsleyip, Bodrum’a bu şampiyonluğu yaşatmak istiyoruz.
“FUTBOLA SEVGİ VAR, FUTBOLA İSTEK VE ARZU VAR TARAFTARDA”
Bodrumlu Taraftarların futbola olan sevgisini dile getiren Süleyman Görgün, “Şimdi şöyle söyleyeyim, farkı var tabiki de. Ben Bal Ligi’ne geçen sene geldim. Ondan önce tam on üç yıl dediğim gibi hep profesyonel liglerdeydim. Kendim Aydınlıyım ama hep gurbetteydim, dışarılarda, orda burda hep profesyonel liglerde oynadım. Geçen sene ben geldim işte Bal Ligi’ne Çine Madran takımında ama bakıyorum buradaki seyirci potansiyeli gerçekten bırakın Bal Ligi’ni 3’üncü ligdeki hatta ve hatta 2. ligdeki çoğu kulüplerde olmadığını düşünüyorum. Çünkü, buradaki potansiyel inanılmaz. Yani futbola sevgi var, futbola istek ve arzu var taraftarda özellikle. Bununda ben takımla birleştiğini düşünüyorum bu sene” dedi.
“DOLU TRİBÜNLERE OYNAMAK HER ZAMAN İÇİN FARKLI BİR ŞEY”
Tribünlerin desteğinin takıma büyük katkı sağladığını söyleyen kaptan konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Şöyle söyleyeyim; Şimdi bir futbolcu, nasıl sanatçı sahneye çıkıyorsa futbolcunun da sahnesi o sahanın içi, arenası yani. Şimdi oraya çıktığı zaman ister istemez tabiki tribünlere hepimiz insanız göz ucuyla da olsa bakıyoruz yani. Baktığın zaman boşluktaki tribünlerde oynamak farklı birşey, dolu tribünlere oynamak her zaman için farklı birşey. O yüzden ben bizim taraftarlara çok teşekkür ediyorum. İçerideki maçlarımızda hemen hemen bütün maçlarda ful çekti tribünlerimiz. Bunun faydasını da gördük. Nasıl gördük? Biz sahada mücadele ederken kulağımızda ister istemez her zaman dışarda oluyor. Onların desteğini duydukça insan %20, %30 performansı, her zaman için futbolcunun her zaman artar. Bizimde öyle oldu, arttı. Onlarla birlik beraberlik içinde olduğumuzu gösterdik. Hedeflediğimiz puanı yakaladık. Yani bu hem onların sayesinde, hem de bizim özverili çalışmamız, konsantre olmamız sayesinde oldu. Onlardan, herkesten Allah razı olsun tekrar.
“BAŞARILI OLACAKSAN, ŞAMPİYON OLACAKSAN, ÖNCE TAKIM OLMALISIN”
Başarının sırrının takım halinde futbolcusuyla, teknik kadrosuyla, yönetimiyle ve taraftarıyla birlik içinde olmaktan geçtiğini söyleyen Süleyman Görgün, “Valla şöyle söyleyeyim; Şimdi futbolda her zaman için toplama takımların başarı elde etmesi biraz zaman alabilir. Farkındaysan bizimde öyle oldu. İlk başlarda, şimdi buraya bizim büyüğümüz, babamız yaşında Erol Hocamız, sağolsun diğer hocalarımız, Ali Hocamız, Hüsnü Hocamız, Cem Hocamız bize ellerinden geldiğince yardım ettiler. Bu takımı kurarken Başkanımız Rıza Başkan, yanında Hüseyin Abi, diğer yöneticilerimiz sık eleyip dokuyarak, böyle herkesi işte isim isim detayına kadar inceleyerek buraya getirmişler ve burada gerçekten ben takımdaki arkadaşlarıma, kardeşlerime, takımın en büyüğü olarak çok teşekkür ediyorum bu konuda. Bir aile yani sonuçta. Üç tane şampiyonluğum var, bu şampiyonluklar futbolda böyledir, bütün sporlarda böyledir ama futbolda daha çoktur. Başarılı olacaksan, şampiyon olacaksan önce takım olmalısın. Takım olmadan önce de takımın içinde arkadaşlık, sevgi, kardeşlik çok önemlidir. Biz bunu, yani şükürler olsun diyorum Allah’a. Bunu bu sene biz, sezon Temmuz’un ilk haftalarından itibaren başladık yanılmıyorsam antrenmanlara. İkinci üçüncü maçtan itibaren bu birlikteliği bir bir sağladık, ondan sonrasıda zaten aldığımız puanlarla, oynadığımız maçlarla Allah’ta yardım ederek gerisi geldi. Özveriyle çalışıyoruz, şımarmadan. Çünkü, futbolda şımarmaya ya da havaya girmeye hiçbir zaman yer yoktur. Bugüne kadar gösterdiğimiz performansın biraz daha üzerine koyup bu ipi göğüslemek istiyoruz” dedi.
“MEHMET KOCADON’A DA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
“Şampiyonluğa giden yolda üç tane ayak vardır” diyen B.B. Bodrumspor ‘un kaptanı Süleyman Görgün konuşmasına şu şekilde devam etti:“Taraftar, yönetim ve futbolcu topluluğu. Biz bu üçünü Allah’a şükür ayaklar üzerinde durdurduk. Aynı şekilde devam edeceğimize ben çok yürekten inanıyorum. Tek isteğim; bizi destekleyen güzel, müthiş taraftarımız başta Asitayfa olmak üzere bizi sevenler o stadı bizim için doldursunlar. Biz onlara layık olmaya yine çalışacağız. Elimizden gelenin fazlasını yapacağız ve Allah’ın izniyle inşallah yani canı gönülden hepimiz bunu çok istiyoruz, bu takımı layık olduğu üçüncü lige çıkarmak istiyoruz ve de çıkaracağız. Bundan kimsenin de şüphesi olmasın. Ben burada ayrıca başkanımız Rıza Başkan ve Hüseyin Abi, özellikle ve özellikle belediye başkanımız Mehmet Kocadon’a da çok teşekkür ediyorum bize destek olduğu için, maddi manevi yanımızda olduğu için. Bu takım çok güzel yerlere gelecek ben buna inanıyorum yürekten”