Ankara Valiliği, Otelcilik Meslek Lisesi öğrencilerine staj adı altında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ‘kaçak işçilik’ yaptırıldığı ile ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında Otelcilik Meslek Lisesi öğrencilerine staj adı altında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ‘kaçak işçilik’ yaptırıldığı ile ilgili iddialara yer verildiği belirtilerek, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.
Açıklamada şöyle denildi:
“İlimizde bulunan 3 Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisemizden her yıl olduğu gibi 2013 - 2014 eğitim-öğretim yılında da toplam 241 öğrencimizin 105’i kamu kurumlarında, 136’sı özel sektörde beceri eğitimlerini tamamlamışlardır. Öğrencilerimizin beceri eğitimlerini tamamladıkları kamu kurum ve kuruluşlarından bazıları; Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Başkent Öğretmenevi, Vilayetler Evi, Sıhhiye Orduevi, Merkez Orduevi ve Hakimevi’dir.
Öğrencilerimiz, okullarımızın kuruluşundan itibaren Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda usta öğreticiler nezaretinde yiyecek - içecek alanı, mutfak ve servis dallarında beceri eğitimlerini tamamlamaktadırlar. Burada yapılan beceri eğitimi, okul programlarımızla uyumlu olarak gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimizin bu süreçteki denetimleri, alan öğretmenleri tarafından yapılmaktadır. Ayrıca Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 134. maddesi gereğince, teorik eğitim için okulda bulundukları dönemde de öğrencilerimiz Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile yapılan işbirliği sonucunda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda öğretmenlerinin nezaretinde işbaşı eğitimlerini uygulamalı olarak yapmaktadırlar. Beceri eğitimleri süresince öğrencilerimizin sigortaları yapılmakta, çalıştıkları sürece de ücretleri mevzuata uygun olarak ödenmektedir.”