Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, dedesi Süleyman Şah’ın türbesini ziyaret etmek için Şanlıurfa’ya geldi.
Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Şah Fırat operasyonu ile Suriye’nin Halep kentine bağlı Karakozak köyü yakınlarından Şanlıurfa’nın Birecik ilçesindeki Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3. Hudut Alayı 7. Hudut Bölük Komutanlığına geçici olarak getirilen dedesi Süleyman Şah’ın türbesini ziyaret etti. Sultan II. Abdülhamid’in torunu Şehzade Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, dedesinin türbesine hazırlıkların tamamlanmadığı gerekçesiyle giremedi. Osmanoğlu, dedesi Süleyman Şah ve beraberindeki askerlerin sandukasının geçici olarak tutulduğu bölük komutanlığına da mevzuat nedeniyle giriş yapamadı. Türbenin bulunduğu karakola en yakın köyde dua eden, karakolun karşı köyünde uzaktan dua etmek zorunda kalan Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, “Tabi ki dedemizin buraya gelmesi çok önemli ve çok manidar oldu. Yaşanan süreç içerisinde emeği geçen Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Türbenin buraya getirilmesi bizim için çok onurlu oldu. Tabi bazı kesimler tarafından türbenin yerinin değiştirilmesi ile ilgili çokça muhalefet oldu ama en iyi kararın buraya gelmesi olduğunu düşünüyorum” dedi.
Osmanoğlu, dedesi Vahdettin Han’ın türbesinin Türkiye’ye getirilmesini istedi. Dedesi Vahdettin Han’ın türbesinin de Suriye’de olduğunu belirten Osmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti;
“Dedemiz Vahdettin Han’ın türbesinin Türkiye’ye gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Malumunuz Suriye’de karışık neler olduğunu yaşandığını bilemiyoruz. Bu karışıklık nedeniyle sürekli müslüman kardeşlerimiz zarar ve zulüm görüyor. Türbelerimizin ne durumda olduğunu bilemiyoruz. Suriye’de yaşanan bu belirsizliklerden dolayı dedem Sultan Vahdettin Han’ın da türbesinin Türkiye topraklarına getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz."
Osmanoğlu, Süleyman Şah Türbesi’nin açılışına katılmak istediğini de sözlerine ekledi.