Memur-Sen Zonguldak İl Temsilciliği görevinden istifa ederek milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Kamuran Aşkar, yoğun bir katılımla AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı’na resmi başvuru yaptı.
10 Şubat 2015 tarihinde AK Parti Zonguldak Milletvekilliği aday adaylığı için Memur-Sen il temsilciliği görevinden ve Milli Eğitim’deki öğretmenlik görevinden istifa eden Kamuran Aşkar, aday adaylığı başvurusunu yoğun bir katılımla AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun’a teslim etti.
7 Haziran 2015 günü gerçekleştirilecek olan 25. Dönem milletvekili genel seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olmak için yola çıktığını ifade eden Kamuran Aşkar, şöyle dedi:
“Niyet hayır akıbet hayır” düşüncesiyle çıkmış olduğum bu yolda 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’den Zonguldak Milletvekili Aday Adayı olmak amacıyla Milli Eğitimdeki öğretmenlik görevim ile Memur Sen’deki Başkanlık görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Bu gelişmeler akabinde bugün burada Sayın İl Başkanım Zeki Tosun’a müracaat dosyamızı sunarak resmi olarak süreci başlatmış olacağız.”
TOSUN, AK PARTİ ROZETİNİ TAKTI
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Aşkar’a “Hayırlı Olsun” diyerek AK Parti rozeti taktı. Dosyasını Tosun’a teslim eden Aşkar, açıklamalarına şöyle devam etti:
“28 Şubat post modern darbesinden sonra, 2000’li yıllar; 2001 krizi, vesayetin dayanılmaz hakimiyeti, uluslararası arenada kaybettiğimiz imaj ve itibar gibi ülkemiz ve aziz milletimiz adına birçok açıdan büyük bir yıkımla başlamıştır. Halk; bu ezilmişliğe, yoksulluğa, ekonomik sistemin çöküşüne karşı en büyük tepkisini, direncini ve başkaldırısını 3 Kasım 2002 Seçimlerinde sessiz bir beyaz devrimle göstermiş; temsil yetkisini, Türkiye semalarına ve dünya mazlumlarına adeta yeni bir güneş gibi doğan AK Parti’ye, onun Ak kadrolarına tereddüt etmeden emanet etmiştir. Milletin emanetinin yüklediği bu ağır sorumluluğun farkında olan AK Parti iktidarı, son 13 yıla girerken eğitimden ekonomiye, ulaşımdan sağlığa, temel haklardan özgürlüklere, yönetebilir sivil siyasetten demokrasiye, alt yapıdan bilime, teknolojiye kadar her alanda yaşamı kuşatan birçok reforma ve beyaz devrimlere imza atmıştır. Bununla birlikte uluslararası arenada randevu sıralarında bekletilen, gündemi belirlenen, Dünya Bankası, IMF gibi uluslararası kuruluşların kapısında 3 kuruş kredi için sabrı tüketilen, rol verilen, edilgen, üçüncü dünya ülkesi algısı yıkılmış; artık gündem belirleyen, bölgesel ve küresel ölçekte strateji geliştiren lider ülke, aynı zamanda dünya mazlumlarının umudu, vicdanı ve haykıran sesi olmuştur.”
“İCRA TARAFINDA OLMAMIZ GEEKTİĞİNE KARAR VERDİK”
Zonguldak’ta çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üye ve yönetici olarak çeşitli hizmetler yaptığını hatırlatan Kamuran Aşkar, Zonguldak’ı bu güne kadar terk etmediğini bundan sonra da terk etmeyeceğine dikkat çekti. Aşkar, şöyle dedi:
“Zonguldak ilimize çeşitli STK’larda üye olarak, yönetici olarak çeşitli hizmetler ifa etmek nasip oldu. Bu yaşımıza kadar Zonguldak’ı terk etmedik bundan sonra da terk etmeyeceğiz. Burada evlendim. Rabbim bana bu güzel ilimizde 2 tane evlat nasip etti. Nasıl burada yaşadıysak kader bir gün tecelli ettiğinde mezarımızda, sevdalısı olduğumuz bu şehirde olacaktır. Başta 2001- 2014 yılları arasındaki Memur Sen İl Temsilciliğim ve Eğitim-Bir Sen’de Şube Başkanlığı görevlerim olmak üzere yer aldığım her etkinlikte, faaliyette, organizasyonda bu şehrin ve değerli hemşerilerimin menfaatlerini ön planda tutarak kazanımlar elde etmeye çalıştık. Şehrimizin her ilçesini, ayırt etmeden köylerini ve beldelerini dava arkadaşlarımla birlikte gezerek çok kıymetli hemşerilerimizin sorunlarının yanında çözüm noktasında elimizden ne geldiyse yapmaya çalıştık. Özellikle başkanlığını sürdürdüğüm Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen aracılığıyla yer aldığımız konum rica konumuydu. Bundan dolayıdır ki halkımızın istekleri doğrultusunda iktidarımızdan hep bir şeylerin olmasını isteyen ricacı konumda yer aldık. Birlikte hareket etmekten her zaman mutluluk duyduğum dava arkadaşlarım ve gönüldaşlarımın istişareleri sonucunda artık ricacı tarafta değil de icra tarafında olmamız gerektiğine karar verdik. Artık isteyen değil, gerçekleştiren olma vakti gelmişti. Çünkü zaman artık talep eden değil, uygulayan olma zamanıydı. İlimizin daha ileriye gitmesi için, Ankara’da çok geç kalınmış olan Zonguldak lobisinin oluşturulması zamanı gelmişti. Sendika başkanlığımızda yaptığımız faaliyetler ve edindiğimiz birikimlerimizi, artık muktedir olmanın verdiği güçle şehrimiz için, yarınlarımız için kullanma vakti gelmişti. Şehrimizin geleceği için, çocuklarımız ve torunlarımız için bu görevden kaçamazdık. Gayemiz şehrimizi, hükümetimizin hedefleri olan 2023,2053 ve 2071 yıllarındaki vizyonlarına hazırlayabilmektir. Bu duygu ve düşünceler sonucunda dava arkadaşlarımız ve şehrimizin önde gelenleri ile yapmış olduğumuz istişareler sonucunda “Hedef 2023, Yeni Bir Güç, Zonguldak’ta Yeni Bir Yüz” sloganımız ile icracı olmak amacıyla Aday Adayı oldum.”
“BU TOPRAKLARA BORCUMU ÖDEMEK İÇİN AK PARTİ’DEN ADAYIM”
AK Parti’den aday adayı olma gerekçesini de açıklayan Kamuran Aşkar, “Hedef 2023 sloganı ile Yeni Türkiye, Güçlü Türkiye, Dünyada Lider ülke Türkiye için mücadele eden Ak Kadroların bir neferi olarak, bu kutsal ve asil mücadelenin içinde yer almak ve bu topraklara borcumu ödemek için, Adalet ve Kalkınma Partisinden Milletvekili Aday Adayıyım. AK Parti, milletimizin, Dünya Müslümanlarının umudu ve güvencesidir. Yeni Türkiye’nin Mimarı, Milletin yani Cumhurun Reisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Hedefleri doğrultusunda Hep Beraber Yeni Türkiye’yi inşa etmeye hazırız. Bu ülkeye ve bu şehre hizmet eden, iz bırakan insanlar nasıl millet ve şükranla anılıyorlarsa biz de çok çalışarak ve güzel eserler bırakarak bu kervana dahil olmak istiyoruz. Bu tarihi sorumluluğun bilincinde, Yeni Türkiye’nin mimarı, milletin adamı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde, bilge devlet adamı, güzel insan Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde ve hedefleri doğrultusunda hep birlikte, milletle el ele Yeni Türkiye yolunda, Yeni Zonguldak’a bütün gücümle hizmet etmeye hazırım. Bu tarihi ve insani sorumluluğun Türkiye genelinde, Zonguldak özelinde sağlam bir adımı için buradayım. ‘’Halka hizmet, Hakk’a hizmettir.’’ düsturundan hareketle, Zonguldak ilimizin yedisinden yetmişine, erkeğiyle, kadınıyla, el ele, yürek yüreğe aydınlık yarınların, bugünkü güçlü yürüyüşü için buradayım. Zonguldak’ımızın kadirşinas ve vefakâr halkının teveccühü, cefakar ve fedakar Ak Parti teşkilatlarının desteğiyle Zonguldak’ın bir evladı olarak, Türkiye’nin 2023 vizyonuna destek olmak ve ülkemizin geleceğinin inşasına katkı sağlamak amacıyla çıkmış olduğumuz bu kutlu siyasi yolculuğumuzun hayırlara, aydınlık ve güçlü yarınlara vesile olmasını temenni ediyor, her daim sevdalısı olarak yola çıkmış olduğum bu kutsal yolda yanımda olan ve de olacak olan her kesimden insanlarımıza ve değerli Zonguldaklı hemşerilerime en derin saygılarımı ve şükranlarımı sunuyor; kararımızın Zonguldak ilimize ve de ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.