Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu heyecanı, yarın oynanacak Trabzonspor-Medicana Sivasspor maçıyla başlayacak.
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu heyecanı başlarken, Meteoroloji’nin Türkiye genelinde verilen kar alarmı, ’müsabakaları etkiler mi’ sorusunu akıllara getirdi. Aşırı kar yağışında saha zeminlerinin bozulması nedeniyle maçların ertelenme durumu ortaya çıkabilir. Türkiye’de bazı sahalar özellikle yağışlı havalarda futbol oynamaya elverişli olmuyor. Daha önce de kupa maçlarında aşırı yağış nedeniyle birçok maç ertelenmişti. Futbol kulüpleri de bozuk sahalarda sakatlık korkusu nedeniyle yıldız futbolcularını kupa maçlarında oynatmak istemiyor.
YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji başta İstanbul olmak üzere birçok bölgeyi aşırı kar ve yağmur yağışı için uyardı. Trabzonspor - Medicana Sivasspor maçının oynanacağı yarın Trabzon’da aşırı yağmur bekleniyor.
11 Şubat Çarşamba günü Kardemir Karabükspor - Mersin İdmanyurdu, Bursaspor - İstanbul Başakşehir ve Kayserispor - Beşiktaş maçlarının oynanacağı şehirlerde aşırı kar yağışı beklenirken, Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçında ise Rize’de aşırı bir yağış bekleniyor.
12 Şubat Perşembe günü Tuzlaspor - Manisaspor, Galatasaray - Torku Konyaspor ve başkentte oynanacak olan Gençlerbirliği - Eskişehirspor maçlarında da kar yağışı bekleniyor.
Ziraat Türkiye Kupası grup maçları sırasında Eskişehirspor - FBM Makina Balçova Yaşamspor ve Altınordu – Fenerbahçe karşılaşmaları yoğun yağış nedeniyle ertelenmişti.