Ordu’da Sivil Savunma ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan tatbikat nefes kesti.
28 Şubat Sivil Savunma Haftası ve 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Ordu’da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında Ordu Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen yangın, deprem ve tahliye tatbikatı nefesleri kesti. Ordu Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde çıkan yangın Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, 112 sağlık ekipleri, UMKE ve AFAD ekiplerinin çalışmaları kontrol altına alındı. Yangın söndürme ve itfaiye ekipleri, senaryo gereği yangına müdahale ederken, diğer taraftan da mahsur kalan çalışanları kurtarabilmek için büyük gayret gösterdi. Yaralılara ilk müdahale Sağlık Müdürlüğü ekibi tarafından yapıldı, yaralıların hastaneye nakilleri sağlandı. Binanın üçüncü katında mahsur kalan öğrenciler itfaiyenin nefes kesen çalışması ile kurtarıldı. Tatbikatta ayrıca deprem ve tahliye tatbikatları da yer aldı.
IŞIK: "EKSİKLERİMİZİ GÖRDÜK"
Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında verimli ve örnek olacak bir tatbikat yaptıklarını söyledi. Çok sayıda kurum ve kuruluşun tatbikata katıldığını ifade eden Işık, "Bugün burada 7 gönüllü arama kurtarma ekibi, İl Afet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ve Sağlık İl Müdürlüğü UMKE ekibinin katılımıyla tatbikat yaptık. Yapılan tatbikatla ilimizde meydana gelecek herhangi afet durumunda yapabileceklerimiz nedir, pozisyonumuz nedir bunu ölçtük. Tatbikatlarda amacımız, ekiplerimizin daha iyi çalışmasını ve yeterliliğimizi her geçen gün arttırmak" dedi.
Gerçekleşen tatbikatta yangının kontrol altına alınması ve tüm yaralıların kurtarılmasının ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri Türk bayrağı açarak binadan iniş gerçekleştirdikten sonra tatbikat sona erdi.