Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programı’ndan mezun olan öğrenciler için Yüksek Lisans Programı Diploma Töreni düzenlendi.
Sağlık Hizmetleri MYO Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, rektör yardımcıları Prof. Dr. Sabir Rüstemli ve Prof. Dr. Ercan Aksoy, enstitü müdürleri, fakülte dekanları, yüksekokul ve MYO müdürleri, akademik personeller ve çok sayıda öğrenci katıldı. 2007 yılında kurulan üniversitenin 2008 yılında eğitim öğretime başladığını belirten Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, 2008 yılında sadece ön lisans programlarının mevcut olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Doğru, “Bizler burada göreve başladığımızda ön lisansı daha da güçlendirmek adına çalışmalar başlattık. Ayrıca kurulmuş olan fakültelerin bölümlerini açmak, lisansüstü eğitime başlayıp öğrenci almak ve mezun etmek adına çalışmalar yaptık. Lisans eğitiminde geçen yıl bazı bölümlerde ilk mezunlarımızı verdik, şimdi de yüksek lisans programında ilk mezunlarımızı veriyoruz. Ben gerek öğrencilerimizi gerek danışmanlıklarını yapan hocalarımızı, bütün camiamızı yürekten kutluyorum” dedi.
Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün 2008 yılında rektörlüğe bağlı olarak kurulduğunu belirten Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacer Göl, enstitünün ilk çalışmalarına tarih ana bilim dalında ortak yüksek lisans programı açılmasıyla başladığını ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Göl; “Dört öğrenciyle başlayan yüksek lisans eğitimi daha sonraki dönemlerde artarak devam etmiştir. Enstitümüzde tarih ve Türk dili ve edebiyatı bölümlerinde şu an mevcut itibari ile 6’sı doktora 32’si yüksek lisans olmak üzere toplam 38 öğrencimiz bulunmaktadır. Bir öğrencinin yetiştirilmesinde aslında en büyük katkı, o kişinin hocalarına aittir. Öğrencilerimizin bir bilim insanı olarak yetiştirilmesinde emeği geçen başta danışman hocaları olmak üzere tüm hocalarını saygıyla selamlar, kendilerine teşekkür ederim. Öğrencilerimize de ilim ve aklın rehberliğinden ayrılmamasını temenni ederek bilim hayatlarında başarılar dilerim” dedi.
Fen ve sosyal bilimler enstitülerinin üniversitenin kuruluşu ile faaliyete başladığını belirten Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aydın Büyüksaraç, enstitülerin belli bir süreç içinde belli bir olgunluğa ulaştığını söyledi. Prof. Dr. Büyüksaraç, “Bugün ilk mezunlarımızı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fen Bilimleri Enstitüsü olarak fen ve mühendislik fakültelerinin ana bilim dallarıyla eğitim sürecini sürdürmekteyiz. 8 ana bilim dalında yüksek lisans ve 2 ana bilim dalında doktora eğitimimiz devam etmektedir. Sadece iki ana bilim dalında müstakil programlarımız var. Diğer ana bilim dallarında farklı üniversitelerin ortaklığıyla sürdürdüğümüz eğitim, yaklaşık 105 öğrenciyle devam etmektedir. Bundan sonra da hem eğitimimize daha farklı programlarla devam etmek hem de yeni öğrencileri üniversitemize kazandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu anlamda bir arada bulunduğumuz için çok mutluyum, hepinize saygılar sunarım” dedi.
Tören, Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru’nun mezun öğrencilere diplomalarını vermesinin ardından hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.