18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı Kocaeli’de Yavuz Bingöl konseri ile kutlandı.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı kutlamaları Kocaeli’de türkülerle kutlandı. Yavuz Bingöl’ün sahne aldığı kutlama etkinliklerine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Polis Recep Topaloğlu spor salonunda düzenlenen kutlama etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Çanakkale’deki şehitlerimize ‘Ey aziz dedem, ey büyük şehidim! Ben senin izindeyim, senin inancını, senin davanı temsil ediyorum. Bayrağımı düşürmüyorum. Ülkemi yükseltmek için çalışıyorum çabalıyorum’ demek için burada bir araya geldik. Sevgili gençler, bu ülke öyle çok kolay bir lokma gibi bize emanet edilmedi. Çok zor şartlar altında ve çok büyük bedeller ödeyerek dedelerimiz bize bu toprakları emanet ettiler. Allah bir daha bize Çanakkale’yi yaşatmasın. Mehmet Akif’in dediği gibi; Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” ifadelerini kullandı.
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, “Sizler bu vatanının evlatlarısınız, bizi biz yapan tarihimizden aldığımız güç, inanç ve kararlarımızdır” dedi.
Konuşmaların ardından Yavuz Bingöl sahneye çıkarak, Çanakkale türkülerinden oluşan repertuarını seslendirdi.