Ankara’da faaliyet gösteren Tüm Osmancıklılar Birliği tarafından düzenlenen “Osmancık-Ankara Buluşması Fikir ve Düşünce Gecesinde” Osmancıklı bürokratlar ile işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları bir araya geldi.
Devlet Su İşleri Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eravcı, Mülkiye Başmüfettişi İbrahim Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Daire Başkanı Hakan Helva, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Daire Başkanı Semra Demirkan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Daire Başkanı Hayrettin Okay, Devlet Demiryolları Hareket Daire Başkanı İbrahim Çelik, Ak Parti Osmancık İlçe Başkanı Necmettin Tatar, Çorum Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayrettin Çağır, Osmancık İşadamları Derneği Başkanı Sakin Bilge, Osmancıklı bürokratlar, iş adamları ve sivil toplum örgütü başkanları katıldı.
Tüm Osmancıklılar Birliği Başkanı Faruk Ağaçbacak, programın amacının Osmancık’ın geleceğine yönelik fikir alışverişinde bulunmak olduğunu belirterek programa katılanlara teşekkür etti.
Osmancık İşadamları Derneği Başkanı Sakin Bilge ise, il merkezi ile ilçe arasında ulaşım sorununa işaret ederek “Osmancık - Çorum arası 20 dakika olmalı” dedi.
Kırkdilim Yolunun yeniden gündeme alınması gerektiğini ifade eden Bilge, Osmancık-Çorum arası duble yollarla birlikte Kırkdilim yeniden düzenlenerek ulaşımın 20 dakikaya kadar düşürülmesinin ilçenin gelişim sürecine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Bilge, Organize Sanayi Bölgesi ve Kızılırmak Islah Projesi gibi büyük projelerin yatırım aşamasına geçildiğini belirterek yetkililere teşekkür etti.
BAŞKAN KARATAŞ: OSMANCIK’IN 50 YILLIK GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYORUZ
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş da, gecede ilçeye yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.
Osmancık’ın 50 yıllık geleceğine hitap eden 5 büyük projenin ihalesinin yapıldığını ifade eden Karataş “2014 yılı içerisindeki seçimden sonraki 9 aylık süre içerisinde Osmancık’ın gelecek 50 yılını ilgilendiren 5 projenin ihalesini gerçekleştirmiş durumdayız.
İlçemizin en önemli meselelerinden 1/1000’lik ve 1/5000’lik imar planlarının ihalesi yapıldı, zemin etütleri yapılıyor. Riskli ilan edilen 160 hektarlık eski yerleşim bölgesine yönelik Kentsel Dönüşüm İhalesi yapıldı, çalışmalar devam ediyor. 2014 yılında iki defa sel baskınına maruz kaldık. Sel baskınlarına köklü çözüm olarak hazırlanan yağmur sularını doğrudan Kızılırmak’a tahliye edecek sel kanalının ihalesi yapıldı. Osmancık’ın ne yazık ki suyu içilemiyor. Bu sene yaz ayında 8 su kuyusundan dördü kurudu. Dereboğazımevkiinde bir içme suyu göleti projemiz vardı. Sayın Müsteşarımız süreci hızlandırdı. Şu anda içme suyu göletinin de ihalesi yapıldı. Osmancık Kalesi’nde restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Osmancık Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti ilk toplantısını yapmıştı. Kuruluş protokolü şu anda bakanlık tarafından imzalandı ve Osmancık Organize Sanayi Bölgesi de kurulmuş oldu. Organize Sanayi Bölgesi, sanayileşme, ekonomik büyüme ve nüfusun artması demektir. Yatırımlarımız elbette bunlarla sınırlı değil, ilçemizin geleceğine yönelik projelerimiz hızla yatırıma dönüşüyor” diye konuştu.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça ise birlik ve beraberliğin ilçeye sağlayacağı katkıya değinerek programın düzenlenmesinden dolayı dernek yönetimine ve katılımcılara teşekkür etti.