Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, “2015 yılı bütçesiyle dönüşüm projelerini gerçekleştirmenin mümkün olmadığını söyledi.
Çalışkan, geçen yılı değerlendirdiği açıklamasında, İslam ülkelerinin durumunun içler acısı olduğunu ifade ederek, "İsrail askerleri, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya ayakkabıları ile giriyor ve Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatıyor. Diğer taraftan Çeçenistan, Mısır, Libya, Pakistan, Afganistan, Bangladeş, Sudan, Somali, Arakan, Mali, Keşmir ve Doğu Türkistan sıkıntılı. Kısacası Büyük Ortadoğu Projesi işliyor. Mısır halkı tarafından seçilen, Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanı Mursi, askeri güçler tarafından, gayrimeşru bir şekilde alıkondu. Mısır’da darbeciler, Türkiye’den ve dünyanın çeşitli köşelerinden yükselen “Mursi’yi bırak” çağrılarına da kulak tıkadı. Diğer bir tarafta ise Cemaati İslami Teşkilatı’nın lideri Gulam Azam, Bangladeş’te tutuklu bulunduğu cezaevinde Hakk’a yürüdü. İslam coğrafyasının bütünlüğünü ve Müslümanların birliğini isteyen Azam’a yönelik suçlamalar ve tutukluluk hali de vicdanlarda yer bulmamıştır" dedi.
Eğitim sisteminin; öğrencinin yeni şeyler bulma ve keşfetme yeteneklerini geliştirmesi, sorunlara ilmi çözüm arayışını özendirmesi ve taklitçilikten uzak olması gerektiğini söyleyen Çalışkan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin müfredatı da, temel inanç ve ahlak değerlerimizi daha fazla kapsayacak ve bu değerleri davranışa dönüştürecek şekilde yeniden düzenlenmelidir. Yapılan yanlış uygulamalar sonucunda, bugün gençlik elden gidiyor. Kendi eğitim sistemi, kendisi için insan yetiştiremeyen bir toplum haline geldik. Okullar, çocuklarımıza güzel ahlak kazandıracak, terbiye mekanları haline getirilmelidir. Gençliğimizi kendi kimliğinden ve maneviyatından uzaklaştırıp, bataklıklara çeken, gençliğimizin ahlak ve maneviyat yönlerini yok ederek; şekilsiz, kimliksiz bir hale getirerek, bir milletin geleceğini kökünden dinamitlemek isteyen dış tezgahlar var.”
Milli Eğitim Şurası’nda ‘Osmanlıcanın okullarda seçmeli ders olarak okutulması’ kararı alındığını hatırlatan Çalışkan, bu kararın milletin kendi tarihini bilmesi ve geçmişini okuyabilmesi açısından yerinde ve doğru bir karar olduğunu belirtti. "Bu ülkenin evlatlarının Osmanlıca öğrenmesinden korkanlar var” diyen Çalışkan, “Osmanlıcanın okullarda okutulması taraftarıyız, ancak 6 yılda doğru dürüst Türkçe okutamayan bir eğitim sisteminin, ilmi ve edebi yönü bir hayli yüksek bir dilin, hiçbir alt yapı çalışması olmadan, ‘istese de, istemese de’ denilerek dayatmayla okutulmak istenmesi doğru bir yaklaşım değildir” diye konuştu.
Hükümetin açıkladığı bütçe ile paketi teyit etmediğini savunan Çalışkan, “2015 yılı bütçesi, Sayın Başbakan’ın açıklamalarıyla örtüşmüyor. Bu bütçeyle dönüşüm projelerini gerçekleştirmek mümkün görünmüyor. 2015 bütçesi, faiz, zam ve yeni vergiler üzerine oluşturulmuştur. 21 milyarlık açık, yeni vergiler ve zamlar anlamına gelmektedir. Bu ülke zengin bir ülkedir; unutulmamalıdır ki, borç alan emir alır. Yeni vergi ve zamlardan kaçınılmalıdır. İşçi, memur ve emeklinin durumları iyileştirilmelidir. Üretim olmadan cari açık engellenemez; üretime, işçiye, memura ve emekliye daha fazla destek verilmelidir” dedi.
Recep Çalışkan, ülkemizin kalkınması, milli ve manevi değerlere sahip çıkan gençlerin yetişmesi, tüm dünyada akan kanın durması, birlik ve beraberliğin pekişmesi ve ‘faizin haram, ticaretin helal’ olduğunu benimsemek adına, ASKON Adana Şubesi olarak ellerinden gelen ne varsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti.