UĞUR DEMİRKIRDI - İSTANBUL /

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 1-0 kazandıkları Beşiktaş maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Kartal, şunları söyledi;

"Bugün gerçekten çok şanssız ve olumsuzluklarla başladık maça. Tam sahaya çıkarken Gökhan Gönül'ün ayağında problem oldu. Mehmet Topuz ısınmadan sahaya çıkmak zorunda kaldı. Emenike olayı yaşadık. Kuyt'ın sakatlanması henüz 45. dakikaydı.

Hiç bir teknik adamın başına gelmesini istemediği olaylarla başladık maça. Buna rağmen ilk yarı pozisyon vermedik rakibimize. İkinci yarı sadece 2 pozisyon verdik. Bizim kaçırdıklarımız da var. Maçtan sonra verilere baktık. Her anlamda rakibimizden üstündük. İçeride buna baktık.

Emenike çok duygusal. Kalbi temiz. İyi çocuk. O da kaçırmak istemez. Hepimizden çok istiyor gol atmayı. Bizim işimiz taraftarımızı sevindirmek. Bu tip tepkiler devam ederse sahada oyuncularımız istediklerini yapamayabilir. O Yüzden pozitif enerji lazım. Taraftarımız desteklemeli. Bize ve oyuncularımıza güvensinler. Bu şampiyonluk yarışında yanımızda olsunlar.

Devre arasında soyunma odasına girdiğimizde Emenike çok üzgündü, o da bir şeyler yapmak istiyor. Katkı sağlamak istiyor. Üzgün hali nedeniyle zihinsel olarak daha dinç bir oyuncumuzu aldık oyuna.

Emenike'de ısrarım ettim diye bir şey yok, elimizdeki 23 futbolcuyu her rakibe göre kullanmaya çalışıyoruz.

Formayı çıkartması tabii ki hoş değil. Konuştuk tekrar formayı sırtına giydi. Devre bitinceye kadar toparlanmasını bekledik. Sakinleştirdik. Sağ olsun tekrar formasını giydi. İkinci yarı ise stattan ayrılması çok önemli değil. O'nu daha fazla üzmemeliydik. Bu yüzden daha dinç olan Webo'yu aldık.

Çok dua ettim o arada inşallah gol atar, herkese gösterir diye ama olmadı."