Yerköy Sanat Tiyatrosu, Müjdat Gezen’in yazdığı ve Yunus Ayten’in yönettiği “Salak Oğlum” adlı orta oyunu Yerköy’de sanatseverlerle buluştu.
Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşen tiyatro oyununu, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Çiçekdağı Kaymakamı Yusuf Turhan, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abidin Işlak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İki perde sahnelenen oyun sonunda konuşma yapan kaymakam Nevzat Şengök, Yerköy’de böyle bir sanat tiyatronun kurulmasının gurur verdiğini söyledi. Oyunculardan Yunus Ayten ise, “Yerköy’de gençler arasında dostluk, arkadaşlık duygularını pekiştirmesi ve bir hobi sahibi olmasını sağlamak amacıyla Yerköy Sanat Tiyatrosu kurduk. Toplumun gelişmesine ve sosyalleşmesine tüm sanatların olduğu gibi tiyatronun da katkı sağlayacağını düşünerek Yerköy Sanat Tiyatrosu’nun çalışmalarına başladık. Çeşitli meslek gruplarından ve öğrencilerden oluşan Yerköy sanat tiyatrosu provaları çok keyifli bir şekilde sürdük ve bugün sizlerin karşısına çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Gerçekleşen konuşmalar sonrasında, sanat tiyatrosuna destek veren iş adamlarına plaket takdim edildi.