Midyat ilçesini ziyaret eden Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, “Dünyanın bütün gözü üzerimizde, bu seçimlerde alacağımız sonuca göre yeni bir politika geliştireceğiz. Bu dönem bir var olma sürecidir” dedi.
Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, HDP’nin milletvekili adayları Mithat Sancar ve Mehmet Ali Aslan’a seçim çalışmalarında destek vermek için Midyat ilçesini ziyaret etti. Türk, burada gazetecilere açıklamalarda da bulundu. ABD Başkanı Barack Obama’ya yakınlığı ile bilinen bir düşünce kuruluşu ile Birleşmiş Milletler heyetinden bir heyetin Türkiye’de yaşanan süreci mercek altına aldığını belirten Türk, “Bizim açımızdan iki şey önemlidir. Birincisi, parti olarak güçlü çıkıp, barış ve istikrarı sağlamak, ikincisi ise 7 bin yıldır bu topraklarda Arap’ı, Kürt’ü, Süryani’si ile beraber yaşıyoruz. Bu kardeşliğimizi, daha da geliştirecek, destekleyecek birbirimizi anlayacak bir süreci geliştirmek” dedi.
“BİR KUCAKLAŞMA SÜRECİDİR”
Türkiye’de ne olursa olsun halkların torunlarının torunlarının birlikte yaşayacağını anlatan Türk, “O yüzden felaketler hepimiz ilgilendiriyor. Barış hepimiz ilgilendiriyor. Demokratik gelecek hepimizi ilgilendiriyor. Bugün yüzde on barajı önümüzde duruyor. Bizim için her insanın katkısı çok önemlidir. Eğer bugün ben AK Parti’li olsaydım inanın bu partiye oy verirdim. Barış, için istikrar için, kardeşlik için. Bizim bir de bu topraklarda, bu coğrafyada Süryani’yle, Arap’la artık buluşmamız gerekiyor. Bu ayırımı ortadan kaldırmamız lazım. Çünkü geçmişimizde ortak, geleceğimizde ortak. Hassas bir dönem, dünyanın gözü de bizim üzerimizde. Buradan güçlü çıkarsak, barışı istikrarı sağlarız. Güçlü çıkarsak birbirimizi daha iyi anlarız. Kimsede fitne fesat yapamayacak aramızda. Bu dönem, dönem, deyişim, dönüşüm sürecidir, bir var olma sürecidir, bir kucaklaşma sürecidir. Biz bu seçimi öyle algılıyoruz. Suriye’de, Rojava’da DEAŞ çeteleri bütün halklar için tehlikeli olduğunu söyleyerek, Bugün Kobani’de Şengal’de yaşanan felaketler, acılar hepimizin yüreğini incitmiş. Onun için onların bu ülkede, bu bölgede yaşanmaması için el birliği, güç birliği yapmamız lazım. Biz ancak tehlikeleri bu şekilde bertaraf edebiliriz, bu tehlikelerden kurtulabiliriz. Bu dönem bir şanstır, bizim köklü olarak herkesi kucaklamaya hazır olduğumuzu belirtebiliriz” diye konuştu.