Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, kırsal arazide yüze yakın sahipsiz köpeğin itlaf edilmesinin yankıları sürüyor.
Edinilen bilgiye göre, Çamönü köyünün bir kilometre dışında çok sayıda köpek zehirlenerek itlaf edilmiş olarak bulundu. 84 köpek ölmüş, 12 köpek ise can çekişirken bulundu.
Çamönü Köyü Muhtarı İbrahim Tuna, “Sabah köyün bir kilometre dışında ölü köpekler bulunduğu ihbarı aldık. Hemen bölgeye gittik. 84 köpeğin ölü, 12 köpeğin ise baygın olduğunu gördük. Vahşeti görür görmez hemen belediye ve jandarmaya haber verdik. Belediye ve jandarma yetkilileri olay yerine gelip zabıt tuttu. Köpekleri zehirleyenleri kimse görmemiş, ama zehirlenen köpeklerin yanlarında şırıngalar bulduk” şeklinde konuştu.
Zehirli iğneyle itlaf edilen 84 köpek Yenişehir Belediyesi tarafından ilçe çöplüğünü gömülürken, can çekişirken bulunan 12 köpek ise, veterinerlerin ilk müdahalesinin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi barınağına teslim edildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Tekin Ateş, 84 köpeğin ölü olarak bırakıldığı Yenişehir’e bağlı Camönü köyü girişinde incelemelerde bulundu. Ateş, "Bu insanlık dışı olayın failleri bulunacaktır. Bunu yapanı kınamak yetmez, bu yapılanlar ne dine, ne insanlığına nede kişiliğe hiçbir şeye sığmaz. Bunları yapanlara yazıklar olsun" dedi.