Kar üstünde üşüyen sokak hayvanlarını görerek içleri burkulan bir grup Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencisi örnek bir projeye imza attı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen öğrencilerin sokak havyanlarına barınak yapılmasına yönelik başlattığı kampanya ise çığ gibi büyüyor.
Sosyal medya üzerinden organize olan öğrenciler, havaların soğuk olması nedeniyle sokak hayvanlarına barınak yaptırdı. Karın ilk yağdığı gün kampüs içindeki hayvanların ağaçların altına sığınmalarından etkilenen öğrenciler, sosyal medya üzerinden kar içindeki hayvanların fotoğraflarını paylaştı. Kısa sürede fotoğrafların yayılması üzerine geçici barınak fikri ortaya çıktı. Daha sonra bir reklam firmasının sponsorluğunda ve bir keresteci yardımıyla fakülte bahçesine kalıcı barınaklar yaptırıldı. Yapılan barınaklara konulan mamalar sayesinde hayvanların kısa sürede kulübelerine alışması sağlandı. Daha sonra tekrar sosyal medya üzerinden gruplar kuran üniversite öğrencileri, kampanyanın yayılmasına ve sokak hayvanlarına olan duyarlılığın artmasına da katkıda bulundu.
Kampüs içerisinde birçok sokak hayvanının yaşadığını ve havaların soğumasıyla hayvanların kadar zor durumda olduklarının farkına vardıklarını belirten İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencisi Yunus Emre Can, bununla ilgili bir şeyler yapmak istediklerini söyledi. Can, “Kampüs içindeki hayvanların hepsi karın, soğuğun içinde yatıyordu. Arkadaşlarla bir şeyler yapma kararı aldık. Kulübe fikri aklımıza geldi. İlk başta aramızda para toplayarak bu işi yapmak istedik ama bunun maliyetinin fazla olması nedeniyle bu düşüncemiz gerçekleşmedi. Daha sonra sponsor bir reklam şirketi aracılığıyla bu kulübemizi yaptırdık. Daha sonra diğer fakülteler de bunu emsal olarak göstererek onlar da bize katılmak istediler. Kendi fakültelerine de hayvanlar için kulübeler yaptırmak istediler. Küçük bir başlangıçla şu an tüm kampüse köpek kulübeleri yaptırıyoruz. Bence bu çok sevindirici bir olay. En azından toplumdaki hayvanlarla ilgili farkındalığı biraz olsun artırmak istiyoruz. Tabii hayvan dostlarımızın da kışı bir nebze de olsa sıcak geçirmesini sağlamak istiyoruz. Böyle bir projeyi başlattığımız için mutluyuz. Diğer hayvansever dostlarımızın da bu tür kampanyalara katılmalarını bekliyoruz” dedi.
Öte yandan başlatılan kampanyaya, Fen, Spor Bilimleri, Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nun da destek verdiği bildirildi.