Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen akülü araba dağıtım törenine, 15 yaşındaki engelli çocuğun haykırışı damga vurdu. Kendisine akülü araba çıkmadığını öğrenen çocuk, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın elini öperek, “Elini ayağını öpeyim, bana bir akülü araba lazım” dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi tarafından hayata geçirilen ‘Engelsiz Atölyeler’ projesi kapsamında, 13 engelli vatandaşa akülü araba dağıtıldı. Programa Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ve çok sayıda kişi katıldı.
VALİ’DEN BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJI
Bir konuşma yapan Vali Ata, "Tüm İslam dünyasında ve dünyanın diğer bölgelerinde çatışmaların son bulması, dökülen kan ve gözyaşının bitmesi, dostluk, kardeşlik ve barışın 2015 yılında dünyaya hakim olmasını temenni ediyorum. Eğer biz engellilerimize devlet olarak her türlü desteği verir, onların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlarsak, o zaman hem onlara büyük bir iyilik yapmış oluruz hem de ülke ekonomisine çok büyük katkıda bulunmuş oluruz" dedi. Vali Ata’nın konuşmasının ardından katılımcılara plaket takdim edilirken, akülü arabayı almaya hak kazanan engellilerin mutlulukları gözlerinden okundu.
KÜBRA’NIN YAKARIŞI DUYGULANDIRDI
Kendisine akülü araba çıkmaması nedeniyle yalvaran 15 yaşındaki Kübra Y.’nin yakarışı, salondaki herkesi duygulandırdı. Engelli Kübra, “Bana araba çıkmadı. Benim adım Kübra, buradan herkese sesleniyorum. Ben akülü araba istiyorum. Herkese selam ve saygılarımı iletiyorum" dedi
Kübra’nın annesi ise "Biz akülü araba için geldik. Kızım çok istiyor ama olmadı. Her gün ağlıyor, istiyor. Kızım kas hastalığına yakalandı" dedi.
Kübra’nın yakarışını gören AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Kübra’nın yanına geldi. Kübra, milletvekilinin eline sarılarak, “Başkan amca, elini ayağını öpeyim, bana bir yardım çıkarın. Bana akülü araba lazım” dedi. Erdoğan, Kübra’nın akülü araba ihtiyacının giderilmesi için gerekli girişimleri başlattı. Milletvekili Erdoğan daha sonra Kübra’nın alnından öperken, Kübra da Erdoğan’ın elinden öptü.