ÇORUM (AA) - Osmancık ilçesine bağlı İncesu köyünde torunu ile yaşayan Saadet İnal'ın tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklanan damadının yargılanmasına devam edildi.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Lütfi Arslan (31) ile Arslan'a yardım ettiği ileri sürülen tutuksuz sanık Kamuran D. ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, iddia makamı davaya ilişkin mütalaasını sundu. Cumhuriyet savcısının mütalaasında, sanık Lütfi Arslan'ın, 2012 yılının aralık ayında kayınvalidesi Saadet İnal'ın oğlu Fatih İnal'ı bıçakladığı ve bu olay nedeniyle de ceza aldığı, daha sonra da İnal ailesine husumet beslediği belirtildi. 

Sanığın olay tarihinde, sabaha karşı kayınvalidesinin evine gizlice girdiği ve tecavüz ettikten sonra İnal'ı boğarak öldürdüğünün anlaşıldığı ifade edilen mütalaada, olayı gerçekleştirdikten sonra evin kapısını kilitleyerek çıkan sanığın hiçbir şey yokmuş gibi yaşamına devam ettiği aktarıldı.

İnal'ın cesedinin, birlikte yaşadığı torununun ağlama seslerini duyan komşuları tarafından bulunduğunu belirten cumhuriyet savcısı, sanığın daha sonra kayınvalidesinin cenazesini de izlediğinin belirlendiğini ifade etti. 

Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporlarda maktulün üzerinden sanık Arslan'ın DNA örneklerine rastlandığının belirtildiğini dile getiren iddia makamı, sanığın söz konusu eylemlerine karşılık "adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çaptırılmasını, "konut dokunulmazlığını ihlal ve cinsel saldırı" suçlarından da ilgili kanun maddeleri uyarınca cezalandırılmasını talep etti. Cumhuriyet savcısı, tutuksuz sanık Kamuran D'nin ise beraatini talep etti.

Duruşmada hazır bulunan maktulün kızı, tutuklu sanık Lütfi Arslan'ın eşi M. Arslan ise mahkeme başkanının söz vermesi üzerine, "Onu idam edin, ben de göreyim" diyerek tepkisini dile getirdi. 

Taraf avukatlarının, cumhuriyet savcısının mütalaasına karşı son savunmalarını yapmaları için süre talep etmeleri üzerine mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Çorum’un Osmancık ilçesinde torunuyla yaşayan Saadet İnal (48), 28 Mayıs 2014'te evinin banyosunda ölü bulunmuş, tecavüze uğrayıp boğularak öldürüldüğü tespit edilen İnal'ın damadı Lütfi Arslan, olaya ilişkin tutuklanmıştı.