BOLU (AA) - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, "Bundan sonra adalet hakim kılınacak, hakim ve savcı arkadaşlarımız daha güvenli görev yapacak" dedi.

Yılmaz, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Burada, Bolu Adliyesi’nin yeni hizmet binası ile ilgili projeyi inceleyen Yılmaz, Adalet Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, yeni adliye binası ihalesinin mayıs ayında yapılacağını bildirdi.

"Adalet Mülkün Temelidir" sözünün çok doğru bir söz olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bu söz bizim iliklerimize kadar işlemiş, mahkeme duvarlarımıza da nakşedilmiştir. Adaletin olmadığı devletlerin uzun bir süreçte ayakta kalamayacağı tarihsel bir süreçte hepimizin malumudur. Bir dönem sıkıntılar yaşadığımız da ortada. Bundan sonra adalet hakim kılınacak, hakim ve savcı arkadaşlarımız daha güvenli görev yapacak. Öz güvenleri daha fazla olacak. Eskiden olduğu gibi hakim ve savcılar hiç kimsenin dünya görüşüne, düşüncesine bakmadan sadece ama sadece adalet üzere kararlar verecekler” diye konuştu.

Yılmaz, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kirazın rehin alınıp öldürülmesinde güvenlik açığı olduğunu ifade ederek, "22 yıl müfettişlik yaptım. Teşkilatın büyük bir bölümünü tanıyorum. Tüm hakim ve savcıların bu dediklerimi gerçekleştirecek olgunluğa ve yetkinliğe sahiptirler. Güvenlik noktasında son zamanlarda eksikliğimiz olduğu kesin ve bunu da saklayacak halimiz yok. Bunu da çok kısa sürede atlatacağız. El birliği ile bundan sonra adaleti hakim kılacağız” ifadesini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise "Önünüzde çok sıkıntılı bir dönemeç var. Sizleri anlıyoruz. Ben bütün umudumla sizler de seçildikten sonra kendimi ferahlamış hissediyorum. İnşallah bundan sonra adalet, adalet dağıtır diyorum. Adalet sistemine güvenemezsek üzülüyoruz” dedi.