Bilecik Vali Ahmet Hamdi Nayir, beraberindeki bir heyetle huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti.
Ziyarete, Vali Nayir’ın eşi Münevver Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan ve eşi Jule Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ve eşi Emine Bektaş, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül, Valilik Özel Kalem Müdürü Filiz Sağır katıldı.
Huzurevinde kalan yaşlılarla sohbet eden Vali Nayir, büyük ve güçlü toplumların yalnızca ekonomiyle büyük bir toplum olamadığını, ekonominin yanında sosyal hayatın da güçlülüğünün ve kuvvetinin olması gerektiğini söyledi. Sosyal hayatın güçlü olması için aile bağlarının güçlü olması, büyüklerine saygı, küçüklerine de sevgide bir eksikliğinin olmaması gerektiğini ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:
"Saygı ve sevgi büyük toplum olmanın önemli yönlerinden biridir. Eğer toplumda büyüğe saygıda, küçüğe sevgide bir eksilme varsa, büyük toplum olma yönünde bir mesafe kat edemeyecek demektir. İnancımıza, kültürümüze ve tarihimize göre de yaşlılar mutlaka saygıyı hak eden kişiler olarak biliyoruz. Dolayısıyla 7’den 70’e her ferdimiz almış olduğu okul ve toplum eğitimiyle büyüğe saygıyı da öğrenmek zorunda. Devletimiz de imkanlar ölçüsünde yaşlısına sahip çıkmaya çalışıyor. Sizler de bundan istifade etmeye çalışıyorsunuz. Her ne kadar aileleriniz, sizlerle birlikte değilse de, sizler kendi aranızda ve toplumu idare eden bizlerle birlikte bir ailesiniz."
Bilecik Şeyh Edebali Üniversite Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan ise, kamu hayatında insanın vazife olarak yaptığı görevlerinin bulunduğunu ve bunların içinde en çok keyif aldıklarının arasında sevgiyle yerine getirmeyi çalıştığı görevlerden birisinin, yaşlılarla beraber olduğu anlar olduğunu belirtti. Özcan, yaşlılardan ziyarete gelen gençlere ve çocuklara yaşadıkları kültürü, örf, adet, geleneği ve göreneği aktarabilmek için var olan bütün imkanlarını değerlendirmelerini istedi.
Vali Nayir, haftalarını kutladığı yaşlılardan 80 yaş üzerindeki Fatma Beşik ve İbrahim Özdemir’e "Aktif yaşlanma" onur plaketi verdi. Üniversite öğrencilerinin verdiği mini konserde, yaşlılar eğlendi.