Aydınlı genç karateci Meryem Mayda Toplu, karatede Türkiye 3’üncüsü olarak başarı çıtasını yükseldi.
2014 - 2015 eğitim öğretim yılı Okullar Arası Karate Türkiye Şampiyonası Samsun’da yapıldı. 13 - 15 Şubat 2015 tarihleri arasında Manisa’da Karate Grup Şampiyonasında 3’üncü olan Aydınlı Meryem Mayda Toplu (12), Samsun ilinde yapılan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştı. 28 Şubat - 01 Mart 2015 tarihleri arasında Samsun’da yapılan Türkiye Karate Şampiyonası’nda Aydın’ı temsilen katılan Toplu, Türkiye 3’üncüsü oldu. Türkiye’nin en iyi 16 sporcusu arasında 3’üncü olarak Aydın’ı temsil eden Toplu, başarısıyla gurur kaynağı oldu.
Başarılı sporcumuz Meryem Mayda Toplu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Karate Antrenörü Mustafa Özsun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’ı makamında ziyarette bulundu. Yapılan ziyarette Antrenör Mustafa Özsun, şampiyonayla ilgili İl Müdürü Zeynel Akın’a bilgiler verdi. 4 bölgeden 16 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada çok iyi bir derece aldıklarını belirtti. Sporcusunu tebrik etti ve desteklerinden dolayı İl Müdürü Zeynel Akın’a teşekkür etti.
İl Müdürü Zeynel Akın, yaptığı açıklamada; “Bbaşarılı sporcumuzun almış olduğu derece bizleri çok gururlandırdı. Sporcumuz Meryem Mayda Toplu’yu ve Karate Antrenörümüz Mustafa ÖZSUN’u tebrik ediyorum. Ayrıca sporcumuzun öğrenim hayatının da başarılı olduğunu antrenörümüzden öğrendim. Zaten sporda başarılı olup derslerinde başarılı olmayan sporcularımızın almış olduğu dereceleri ben başarı olarak görmüyorum. Önemli olan sporcularımızın hem derslerinde hem de sporda başarılı olmalarıdır. Hatta öncelik her zaman eğitimde olmalıdır. Ben şahsım adına sporcumuza, antrenörümüze, sporcumuzun ailesine ve öğretmenlerine vermiş oldukları tüm emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.