AMASYA (AA) - Amasya Belediyesince Şeyh Hamdullah Hüsn-ü Hat Müzesi açılacağı bildirildi.

Hatuniye Mahallesi'nde Amasya Ticaret ve Sanayi Odasına (ATSO) ait arsanın müze yapımı şartıyla Amasya Belediyesine tahsis edilme kararı, ATSO Meclisi tarafından kabul edildi. Bu amaçla Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile ATSO Başkanı Murat Kırlangıç arasında protokol imzalandı.

Özdemir, yaptığı açıklamada, Amasya Belediyesinin turizmin altyapısını geliştirmek adına son yıllarda çok ciddi yatırımlar yaptığını söyledi.

Önceki yıllarda hizmete açılan Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi ile Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi'nin Amasya'ya gelen ziyaretçilerin önemli uğrak yerleri haline geldiğini belirten Özdemir, şöyle konuştu:

"Tarihin her dönemimde ayrı bir medeniyetin izlerini tanıtan Amasya'mızda daha yapacak çok işimizin olduğu düşüncesinden hareketle yeni bir proje geliştirdik. Şeyh Hamdullah Hüsn-ü Hat Müzesi yapımı için son noktaya gelmiş bulunmaktayız. Müzenin hayata geçirilmesi için yer tahsisi ile katkıda bulunan İl Genel Meclisi'ne ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına teşekkür ediyorum. Yapımına en kısa sürede başlanacak Şeyh Hamdullah Hüsn-ü Hat Müzesi'nin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."