Tokat’ın Niksar ilçesinde ilköğretim kurumları öğrencileri çevre temizliği yaptı.
Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eylem planı kapsamında Niksar’da temel eğitim kurumları arasında kültürel ve sportif faaliyetler çerçevesinde Niksar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Niksar Belediyesi iş birliği ile Ulvi-Saime Kaya İlkokulu koordinatörlüğünde tüm temel eğitim okullarının katılımıyla çevre temizliği etkinliği gerçekleştirildi.
Öğrenciler ellerinde taşıdıkları dövizlerle sağlıklı bir yaşamın devamı için temiz bir çevrenin önemine dikkat çekti.
Tüm ilköğretim kurumlarının katıldığı çevre temizliği etkinliği Şehitler Saat Kulesi önünde başlayarak ara sokak ve caddelerinde devam etti.
Yapılan etkinlikle ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mevlüt Seyhan, “Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün eylem planı çerçevesinde öğrencilerimize çevre temizliği bilincini kazandırmak için buradayız. Ana caddeler üzerinde belirli güzergahlarda çöp toplama işlemi yapacağız, bizim amacımız daha çok öğrencilerimize çevreyi temiz tutma bilincini sağlamaktır ve çevreyi kirletmeme konusunda bilgilendirmektir” dedi.
Belediye Başkan Vekili Fatih Dönmezoğlu ise, “Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi, dünyamızın düşüncesizce kirletilmesi, şüphesiz ki yaşamın sürekliliğini ve kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir” diye konuştu.