Deprem riski altında olan İzmir’in Torbalı ilçesinde, belediye çalışanlarına olası bir afet anında kurtarma ve operasyonları yönetme eğitimi verildi.
Deprem riski en yüksek kentler arasında bulunan İzmir’de, Torbalı Belediyesi çalışanlarına İl Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Müdürlüğü tarafından olası bir afet anında kurtarma, operasyonları yönetme ve yönlendirme eğitimi verildi.
Torbalı Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan eğitim çalışmalarına Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de katıldı. Eğitimlerde, belediye çalışanlarına yangın, deprem, sel baskını, olası afetlerde müdahale biçimi, ilk adım, operasyonu yönetme biçimleri, amatör gönüllü gruplarını organize etme ve hastane ile sağlık kuruluşlarına yönlendirme gibi konularda bazı bilgiler aktarıldı.
AFAD tarafından uygulanan eğitim programında, İzmir’in deprem riski yüksek kentler arasında yer aldığı ve kentte 13 aktif fay hattı bulunduğu hatırlatılırken, uzmanlar, İzmir’i doğudan batıya kesen İzmir Fayı’nın en son 1688 yılında deprem ürettiğine ve o depremde de 20 bin insanın yaşamını yitirdiğine de dikkat çekti. Uzmanlar, mevcut fayların toplu yaşam alanlarından geçtiğini de vurguladı.
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ise, belediye bünyesinde kurulan arama-kurtarma ekibinin bilinçli olarak yetişmesi için AFAD Eğitim Merkezi’nden yardım aldıklarını söyledi. Belediyede görevli tüm personele bilinçlendirme eğitimi verileceğini ifade eden Başkan Görmez, "Kurulan birimimizin bilinçli olması için AFAD’dan eğitim almasını sağladık. Büyük felaketlerde bilinçli hareket etmek hayat kurtarır. Herhangi bir doğal afet durumunda insanların nasıl davranacağını bilmesi çok önemli diye düşünüyoruz" diye konuştu.