Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şube Başkanı Şeref Akbulut, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’yi ziyaret etti.
Ziyarete konuşan AGD Şube Başkanı Akbulut; “Önce ahlak ve maneviyat anlayışı ile çıktığımız bu yolda Tuşba’da çocuk ve gençlerimize yönelik önemli tesisler ve eğitim merkezleri yapacağız. Ayrıca eğitim yuvalarımızı fiziki ve teknolojik bakımdan iyileştirdik. Yaptığımız her şey yarınlarımızın daha iyi olması için. Son 7 yılda alkolün etkisiyle işlenen çeşitli suçlarda 30 kişi hayatını kaybederken yüzlerce vatandaş yaralanmış. Bu sene bir gencimiz yılbaşı partisine gitmesine izin vermeyen babasını bıçakladı. Bu son derece dramatik bir hadisedir. İnsanlarımız yılbaşı eğlenceleri için baba katili olmayı bile göze alabilmektedir. Yeni yıl eğlencelerine katılan birçok insan, geceyi alkol tüketerek geçiriyor. Tüketilen alkol miktarı arttıkça suç sayısı da fazlalaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda alkole bağlı olarak trafik kazaları, çevreye rastgele silahla ateş açma, cinayet, yaralama ve tecavüz en çok işlenen suçlar arasında yer alıyormuş” diye konuştu.
Batının ne kültürünün ne de politik projelerinin ülkemize fayda vermediğinin açıkça anlaşıldığını ifade eden Akbulut, “Bizler batıyı körü körüne taklit etmeyi bırakıp bizi biz yapan değerlere sarılmalıyız. Kendi medeniyetimizin değerlerini kuşanmalıyız. Sağlam bir gelecek istiyorsak inançlı bir nesil yetiştirmeliyiz. İnanıyoruz ve biliyoruz ki yarınlar için yetiştirdiğimiz inançlı gençlik bizim en büyük teminatımız olacaktır” şeklinde konuştu.
Tuşba’da güzel işler yaptıklarını anlatan Başkan Özgökçe ise, "Sadece maddi dünyamız için değil manevi dünyamız içinde elimizden geldiği kadar destek veriyoruz. Biz biliyoruz ki kitabını, peygamberini ve Allah’ını bilen insandan hiç kimseye zarar gelmez. Tam tersine bilmeyenden zarar gelir. Onun için bu manevi dünyamızın da güçlenmesinde biz belediye olarak sosyal belediyecilik anlayışımız içerisinde elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz, Bununla ilgili gerek ibadethanelerimiz, gerek Kur’an kurslarımız ve diğer alanlarda elimizden geleni yapıyoruz” dedi
Görüşmenin ardından Başkan Özgökçe’ye Şeref Akbulut tarafından “Davam” kitabını hediye etti.