Yeni Türkiye’nin inşasında çocuk ve gençlerin eğitiminin önemli olduğuna vurgu yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Eğitim olmazsa olmazımızdır" dedi.
Samsun Ticaret ve Sanayi İlkokulu’nu ziyaret eden Başkan Erdoğan Tok’u öğrenciler coşkulu bir şekilde karşıladı. Çocukların “Erdoğan Amca” diyerek sınıf penceresinden seslendiği Başkan Tok, öğrencilerin sevgi gösterisini karşılıksız bırakmadı. Sınıfları gezerek öğrencilerin isteklerini dinleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Derslerinize sıkı çalışın” mesajı verdi.
Samsun’da okullaşma ihtiyacının yarısından fazlasının İlkadım’da karşılandığını ifade eden Başkan Tok, "İlçemiz yapı itibariyle kentin en büyük metropol ilçesidir. Yaklaşık 65 bin civarında olan öğrenci sayısı ile Samsun’da okullaşma ihtiyacının yarısından fazlası ilçemizde karşılanmaktadır. Bu büyük ilçenin yükünün ağırlığı belediye başkanı olarak bizim omuzlarımızdadır. Sorumluluğumuzu biliyoruz" diye konuştu.
HER ADIMDA EĞİTİM
Tok şunları söyledi: “Genç nüfusumuzun yüksek olduğu İlkadım ilçemizde eğitim ve öğretim çok önemli bir kamu hizmet dalıdır. Çünkü geleceğimizin daha aydınlık olması, çocuklarımızın ve gençlerimizin çok iyi eğitilmesine, geleceğe çok iyi şekilde hazırlanmalarına bağlıdır. Eğitim çok önemlidir. Biz yerel yönetimler olarak eğitim kurumlarımızla her daim iletişim içerisinde çalışmalarımız sürdürüyoruz. Eğitimin yapılması konusunda yerel yönetimlere büyük işler düşmektedir. Biz de bu doğrultuda planlamalarımızı yapıyoruz. Okulların alt yapılarının yapımı konusunda azami gayret gösteriyoruz."
Sınıfları gezdikten sonra okul bahçesinde incelemelerde bulunan Başkan Tok öğrencilerin daha ferah ve daha modern bir ortamda vakit geçirebilmeleri için ortam oluşturacaklarının sözünü verdi.
Tok, daha sonra okul bahçesinde bulunan halı sahada okul müdürü Nusret Satı ile birlikte penaltı atışı gerçekleştirdi.