Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından Anneler Günü nedeniyle düzenlenen programda sahne alan ünlü şair ve şiir yorumcusu Bedirhan Gökçe yoğun ilgi görürken, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.
75. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Belediye Başkanı Şevket Can, Garnizon Komutan Vekili Yavuz Bulut, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, MHP Mersin Milletvekili adayları Baki Şimşek ve Tolga Arslan, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ali Rıza Genç, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Bedirhan Gökçe, okuduğu şiirlerle bazen coşturdu, ‘Sol Yanım Acıyor’ şiiri ile izleyicileri ağlattı.
Sanatçıyı tebrik eden Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ile Belediye Başkanı Şevket Can, günün anısına vazo ve çiçek verdiler.
Program sonunda sanatçı Gökçe ayakta alkışlandı.
Gecede söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, Anneler Günü’nü belirli bir güne sıkıştırılmaması gerektiğini söyledi.
Başkan Can, “Hepimizin hayatında yüzlerce insan bulunmaktadır. Oysa ‘Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar’ atasözünden de anlaşıldığı gibi hayatımızdaki yüzlerce insan içerisinde hangisi bizi annemiz gibi koruyup, kollayıp aynı zamanda da sevgisini ve şefkatini gösterebilir? Annenin sevgisi ve bu anne sevgisini çocuğun hissedebilmesi o kadar önemlidir ve o kadar özel bir duygudur ki, bu özel duyguyu da tek bir güne sığdırmak imkansızdır. Annemiz, tüm hayatı boyunca bizi şartsız olarak seven, koruyup kollayan, canından can veren yegane varlıktır. Biz sadece anneler gününde değil yılın 365 gününde onu sevdiğimizi hissettirelim. Onlar sadece iyi günlerimizde değil, hayatın en acımasız olduğu anlarda bile sürekli yanımızda oldular. Hayatta gerçek sevgi ve merhameti görmek isteyenler annelerimize bakmalıdırlar. Onların her bakışında sevginin ayrı bir yanı keşfedilir. Annelerimiz için ne yapılsa azdır ve onlar her şeyin en iyisine layıktır” dedi.
Gecede ayrıca, konuklara gül dağıtıldı.