Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından altyapı sorunu çözülen köylüler, şimdide çevre düzenlemesi yapılmasını istiyor.
Kastamonu’nun Daday ilçesine bağlı Çayözü köyünde, Kastamonu İl Özel İdaresi tarafından yakın zamanda tamamlanan kanalizasyonun ardından köylüler, çevre düzenlemesi istiyor.
Daday ilçesine 17 kilometre uzaklıkta olan ve yaklaşık 40 haneden oluşan Çayözü köyünde, uzun bir süredir şikayet konusu olan açığa akan atık su ve standartlara uygun olmayan fosseptik çukurlarının çevre ve halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri üzerine harekete geçen Kastamonu İl Özel İdaresi, kanalizasyon altyapı çalışmasını tamamladı.
Çayözü köyü sakinlerinden Hüseyin Arslan (44), köylerinin kanalizasyon alt yapısının tamamlandığını belirterek, köylerinin temiz bir çevreye kavuşabilmesi içinde çevre düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi.
Arslan, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü, çevre düzenlemesi yapılabilmesi içinde müracaatta bulunduklarını ifade ederek, “Ekipler, köyümüze gelerek inceleme yaptı. Henüz bir netice alamadık fakat çok kötü görünüme sahip köyümüzde en kısa sürede çevre düzenlemesi yapılmasını istiyoruz” dedi.
Köylerinin kanalizasyon alt yapısı içinde emeği geçen Kastamonu İl Özel İdaresine ve Daday Kaymakamlığına teşekkür eden Arslan, ayrıca köylerinde bulunan 300 yıllık tarihi cami içinde Vakıflar Bölge Müdürlüğünden ekiplerin geldiğini ve tescillenmesi içinde gerekli çalışmaların başlatıldığını kaydetti. Arslan, yakın zamanda 300 yıllık tarihi caminin tescil işlemleri için Vakıflar Genel Müdürlüğüne hazırlanan dosyanın sunulmasını beklediklerini belirtti.