Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum günü olan Mevlit Kandili gecesi Bilecik’te de camiler adeta doldu taştı.
Şehir genelinde birçok camide de Kur’an-ı Kerim okunarak, ilahiler söylendi, dualar edilerek Mevlit Kandili coşkuyla kutlandı. Bilecik Müftülüğü tarafından Ertuğrul Gazi Mahallesi Tatbikat Cami’sinde akşam namazından sonra özel Mevlit Kandili programı idrak edildi. Sarıkamış Şehitlerine bağışlanmak üzere din görevlileri tarafından okunan bin 176 adet Hatm-i Şerif’in duası da yapıldı. Camilere gelenler burada ellerini semaya açarak tövbe ve istiğfar ederek, Yaradan’dan geçmiş günahlarının affedilmesini diledi, okunan dualara ’Amin’ dedi.
İl Müftüsü Necati Akkuş Hazreti Muhammed’in dünyaya gelişi ve hayatını anlattı. İl Müftüsü Akkuş, gecenin anlamı ve ehemmiyeti hakkında yaptığı konuşmada “Yüce Mevlam bu Mevlit Kandilini; evlerimizi, hanelerimizi, beldelerimizi, ülkemizi, milletimizi ve İslam Alemini aydınlatan, yeniden hidayete ulaştıran, kullarına rahmet ve bereketiyle tecelli ettiği mübarek gecelerden eylesin” dedi.
Program sonrası cami içersinde İl Müftüsü Necati Akkuş ve Cami İmamı Hakan Toparlak, programa katılan vatandaşların kandilini kutladı.