KARADENİZ Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Murat Toktaş, son günlerde artarak devam eden terör olaylarının yurt dışında tedirginliğe neden olması sonucu tur operatörlerinin son bir haftada yoğun olarak kültür turu organizasyonlarını iptal ettiğini söyledi.
Terör olaylarının Karadeniz Bölgesi’ndeki turizmi olumsuz etkilediği belirtildi. Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Murat Toktaş, son günlerde artarak devam eden terör olaylarının yurt dışında tedirginliğe sebep olduğunu söyledi. Toktaş, şöyle dedi:
"Yurt dışındaki operatörlere gelen iptallerin artması sonucu bölgemize organizasyon yapan birçok yabancı acente ve tur operatörleri son 1 haftadır yoğun bir şekilde iptal mailleri gönderiyorlar. Bu durumun 2016 yılını da etkiyeceğini düşünüyoruz. Son yıllarda büyük bir ivme kazanan Kapadokya başlayıp Amasya, Samsun, Trabzon dan Van'a devam eden yurt dışı kültür turlarının tamamına yakını iptal edilmiş durumda. Eylül, Ekim aylarında yüksek doluluğu yakalayan otellerimiz şuan iptaller karşısında zor durumda kaldı. Bu iptaller Fransa, Polonya, Almanya, İsviçre, Yunanistan gibi birçok ülkeyi kapsıyor. Yeni açılan Uzakdoğu pazarı da bu durumdan etkilendi."

FOTOĞRAFLI