İzmir’de, bin 923 kişiyle zeybek oynayıp 1923 rakamını oluşturan Bayraklı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da benzer bir etkinlik yapmaya hazırlanıyor.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında 23 mahalleden bir araya gelecek bin 230 çocuk, Bayraklı Sevgi Yolu’nda buluşacak ve bando eşliğinde Smyrna meydanına yürüyecek. Burada sergilenecek tiyatro oyununda ünlü şair Nazım Hikmet’in “Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” sözleriyle barış ve sevgi çağrısında bulunacak olan çocuklar, bir araya gelerek “Atam izindeyiz” yazacak.
Cumhuriyet değerlerine belediye olarak sahip çıktıklarını söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirdiğimiz etkinlik büyük ses getirdi. 23 Nisan’da da yine muhteşem bir organizasyonun altına imza atacağız. Bin 230 çocuğumuz bir araya gelerek ‘Atam izindeyiz’ yazacak. Gençlerin sevgilisi Model grubu bir konser verecek. Tüm cumhuriyet sevdalılarını 23 Nisan günü düzenleyeceğimiz etkinliğe davet ediyoruz” dedi.