Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu Öğrencileri sahneledikleri ‘Pusulamı Ayarlar Mısınız?’ adlı oyun ile Aliağa’da sanatseverlerin karşısına çıktı.
Ünlü psikolog ve yazar Üstün Dökmen’e ait, tiyatro türü kitabında yer alan iki perdelik ‘Pusulamı Ayarlar Mısınız?’adlı oyun, Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde sergilendi. Oyun tiyatro severler tarafından yoğun ilgi görürken öğrencilerin sahne performansları da dakikalarca alkışlandı. İnsan ilişkilerindeki algıya göre değişen tepkilerin sergilendiği oyunda; Eda Selin Bekgöz, Ecem Yel, Sıla Karataş, Burcu Gaye Turan, Kadir Kocagöz, Enes Yüksel, Ulaş Urun, Erkut Taha Oktay, Buluthan İnan, Nursel Polat, Anıl Çayıroğlu, Hüseyin Emre Orman ve Mert Yorulmaz rol aldı. Oyunun korosunda ise Aleyna Terzi, Kardelen Algan, Emre Fındık, Ahmet Emre Ökmen, Tarık Sarı ve Feritcan Demirli yer aldı.
TÜRKİYE’DE İLK KEZ
‘Pusulamı Ayarlar Mısınız?’ adlı oyununun Türkiye’de ilk kez Alp Oğuz Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu öğrencileri tarafından sahnelendiğini ifade eden Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nazike Yaşır, “Öğrencilerimiz yaklaşık yedi aydır bu oyun için hazırlık yaptı. Oyun Almanya’da ve Türkiye’de geçiyor. Oyunda kültür çatışması yaşayan ailelerin yaşamı yer alıyor. Aklı Almanya’da kalan bir Türk ailesi ve aklı Türkiye’de kalan gurbetçi bir Türk ailesinin çatışması anlatılıyor” diye konuştu.