Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık, "Eğer bu PKK’nın arkasında dış güçler olmasın, 1-2 yıl içerisinde kökü dibinden kazınır. Ama arkasında dış güçler olduğu için, büyük sermayeler olduğu için ve içimizde o ümit edilmedik organizasyonlar, şahsiyetler, holdingler, cemaatler olduğu için, bugüne kadar bu işler böyle devam etmiştir" dedi.
Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sinop Şubesi tarafından düzenlenen Cuma Söyleşileri programına konuşmacı olarak katıldı. MÜSİAD salonunda gerçekleştirilen, İl Müftüsü Mustafa Erkan, MÜSİAD yönetimi, sanayici ve iş adamları, bazı kurum müdürleri ve bazı STK’ların temsilcilerinin katıldığı programda ’Gündeme Dair Ufuk Turu’ konu başlığıyla katılımcıları aydınlatan Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık, Osmanlı’nın son dönemleri ve ağırlıklı olarak 2. Abdülhamit döneminden bahsetti.
"Değişen Türkiye’de, yeni Türkiye’de gerçek dışı tarih ortadan kalkacak" diyen Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık, resmi tarih dışındaki gerçekleri anlatmaktan korkmamak gerektiğini dile getirdi. İttihat ve Terakki döneminde bürokrasiye masonların hakim olduğunu söyleyen Varlık, "Bürokrasiye Mason ya da Mason zihniyetli insanlar hakim oldular. Devlet idaresi padişahlardan çıktı, şeyhülislamlardan çıktı. İttihatçılar döneminde Mason şeyhülislamlar geldi. Abdülhamit Osmanlı devletini teslim aldığı zaman 250 milyon altın borçla teslim aldı. Bu borcu Duyun-u Umumiye diye bir teşkilat kurarak bu borcun yüzde 80’ini ödedi saltanatı boyunca. Pahalılık yoktu, vatandaş çok memnundu o günün şartlarında. Milleti de savaşın dışında tuttu. Yani 20. yüzyıl Türkiye’sinde Osmanlı’nın lehine olan her şeyde Abdülhamit’in imzası, siyaseti, aklı ve görüşü vardır. 20. ve 21. yüzyılın Türkiye’sinde en büyük eğitim faaliyeti Abdülhamit döneminde yapılmıştır. Milli Mücadeleyi yapan komutanlar Osmanlı’nın Abdülhamit döneminin eğitiminden geçmiş komutanlardır. Cumhuriyet döneminin ilk üniversiteleri, ilk okulları, ilk liseleri, hepsi Abdülhamit döneminin yetiştirdiği o eğitimli insanlar sayesinde Cumhuriyet kurulmuş ve devam etmiştir" diye konuştu.
Sultan Abdülhamit’in dış güçler tarafından ortadan kaldırılma girişimini anlatan ve ABD’nin suikaste kurban giden başkanı Jon Kennedy’den de örnek veren Prof. Dr. Varlık, "İngiltere ve dış güçler en başta, yapacakları iki şey vardı. Ya tahttan indirecekler ya da suikast düzenleyeceklerdi. Bütün dünya tarihinde de böyle olmuş. 1960’lı yılların öncesinde komünizme karşı ABD’nin başında Jon Kennedy vardı. Kendisi Yahudi değildi ama o devletin büyüklüğü ve şartları Yahudilerle, Siyonistlerle iş birliği yapmayı gerektiriyordu ve suikast planını devreye soktular. Ama başarılı olamadılar. Ekonomik, siyasi gücünüz varsa bir üst akıl meydana getiriyorsunuz. Bu üst akıl hem devletleri, hem dünyayı yönetiyor. ABD’si de Rusya’sı da buna dahil. Ama bir taşeron siyasetçi, bir taşeron grup buluyor ve onları yönetiyor. Her zaman bu böyle olmuş. Sonunda ne yaptılar? Bir miting alanında dürbünlü bir tüfekle Jon Kennedy’i vurdular ve öldürdüler. Vuran anında yakalandı ama arkasındaki organizasyon üzerinden 50 yıl geçti hala ortada yok. Bunun adına gizli güçler deyin, paralel güç deyin, ne derseniz deyin bunlar uluslararası güçler. Bakın bugün PKK diye bir sorunu var. Eğer bu PKK’nın arkasında dış güçler olmasın, 1-2 yıl içerisinde kökü dibinden kazınır. Ama arkasında dış güçler olduğu için, büyük sermayeler olduğu için ve içimizde o ümit edilmedik organizasyonlar, şahsiyetler, holdingler, cemaatler olduğu için, bir cemaat demiyorum yanlış anlaşılmasın, bu güne kadar bu işler böyle devam etmiştir" şeklinde konuştu.