Engelliler Haftası dolayısıyla farkındalık oluşturmak için organize edilen gösteri maçında Memur-Sen yönetimi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı karşı karşıya geldi.
Memur-Sen Engelliler Komisyonu tarafından Altındağ Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen maça birçok sivil toplum temsilcisinin yanı sıra gençler, engelliler, gazeteciler ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların temsilcileri katıldı. Maç 20-20 eşitlikle sonuçlanırken, kazananın ’dostluk’ ve ’insanlık’ olduğu vurgulandı.
Maçın ardından Memur-Sen Yönetimi tarafından, Ankara Büyükşehir Belediyesi Engelliler Basketbol takımına çeşitli hediyeler takdim edildi.
“DESTEK VARSA ENGEL YOK”
Bu salonda engelleri spor ile aşarak dostluk buluşması gerçekleştirdiklerini ifade eden Ali Yalçın, "Sosyal hayata katılan engelli sporcularımız, gösterdikleri müthiş azim ve mücadeleyle topluma örnek olmaktadırlar. Spor aşkı engel tanımaz onu hep birlikte gördük" dedi.
"Amacımız engellilerin sesi ve gözü olmak" diyen Yalçın, "Destek varsa engel yok. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak doğru politikalar ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden, mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek hepimizin en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Engelli vatandaşlarımızın kimseye muhtaç olmadan, kendilerine yeter şartlar içerisinde sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürmeleri en büyük amacımız olmalıdır" şeklinde konuştu.
“ENGELLİLİK YOKTUR ENGELLER VARDIR”
Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Elvan Uğurlu ise, "Engellilik yoktur engeller vardır. Bu engellerin aşılmasına katkı sunmak için bu maçı organize edik. Kazanan insanlık oldu" dedi.