Her yıl Bodrum’un belli yerlerinde yapılmaya başlayan ve çevreciler ile bölge halkının tepki gösterdiği iskele yapımları bu sene Ortakent-Yahşi’te başladı.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nca 2011 yılında yayınlanan genelgeye göre ahşap iskelelerin yapılması için bazı kurallar gerekmekte. Yaz aylarında geldiğinde baştan sona vatandaşların ve Bodrum’u ziyaret eden turistlerin rahatlıkla denize girebildiği Ortakent-Yahşi sahilindeki iskeleler, genelgedeki kurallardan hiçbiri uymuyor gibi gözüküyor. O genelgedeki kurallardan biri şu şekilde;“Kıyının çakıllık, kumluk olmayıp, kayalık karakter gösterdiği, suyun tedrici değil de ani derinleştiği ve kıyıdan başka türlü faydalanmanın mümkün olmadığı durumlarda, seyir emniyeti ve denizden yararlanma bakımından ihtiyaç duyulduğunda ilgililerince kaldırılacağının taahhüt edilmesi kaydıyla kıyının kamuya açık kullanımını engellememek şartıyla yapılabilir”
1000’E YAKIN İMZA TOPLANDI, HAFTA SONU İSKELELER ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI VAR
Ortakent-Yahşi Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar yapılan iskelelere tepki gösterirken, konuyla ilgilide imza kampanyası başlattılar. bine yakın imza toplayan vatandaşlar, duruma Ortakent-Yahşi’de ki bir çok vatandaşın tepki gösterdiğini belirterek, önümüzdeki hafta sonu yapılan iskelelerin önünde basın açıklaması yapacaklarını belirttiler.