Kara teslim olan Balıkesir’de gece gündüz yol açma çalışmaları devam etti.
Meteoroloji’nin kar alarmı vermesinin ardından karla mücadele hazırlıklarını tamamlayan Karesi Belediyesi ekipleri, salı günü akşam saatlerinden itibaren tüm mahallelerde gece gündüz çalışmaya başladı.
Karesi Belediyesi, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması ve vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için merkez ve kırsal mahallelerde çalışmalarına başladı. Ekipler, kentin en yüksek yerlerinden biri olan Adnan Menderes Mahallesi ve Kuvayi Milliye ile Sakarya mahallelerinde greyder ve yol küreme araçları yolları açarak trafik akışını rahatlattı. Tam kadro sahada yer alan Karesi Belediyesi karla mücadele ekipleri, planlanan program çerçevesinde yolları açarak tuzlama çalışması yaptı. Ayrıca Karesi Belediyesi Çağrı Merkezi 444 99 10 numaralı hattı arayarak yol temizliği ve tuzlama talebinde bulunan vatandaşların hemen dönüş yapılarak, mağduriyetleri giderildi. Bu süre içerisinde vatandaşları dikkatli olmaya davet eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Seyir güvenliğinin tehlikeye düşmemesi ve yolların kapanmaması için sürücülerimizin kurallara riayet etmesi ve dikkatli olması önemli" dedi.
Yılmaz ayrıca sürücüleri buzlanmaya karşı da uyararak, "Şahsi araçlarınız yerine toplu taşıma araçlarını tercih edin. Eğer kendi aracınız ile yola çıkacaksanız da zincirsiz çıkmamaya dikkat edin" çağrısında bulundu.
TRAFİK POLİSLERİ ZİNCİRSİZ ARAÇLARI KONTROL ETTİ
Bu arada, yoğun kar nedeniyle yola çıkan sürücüleri kontrol eden trafik polisleri de zincir takmayan araçları durdurdu. Şehrin muhtelif noktalarında kontrol yapan ekipler sürücüleri zincir takmaları konusunda uyardı.