Giresun’un Gedikkaya mahallesinde bir inşaat firmasının kazı çalışmasının tetiklediği ileri sürülen heyelan nedeniyle tedbir amaçlı boşaltılan bina sakinlerini Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ziyaret etti.
Zeminde ve binada oluşan çatlaklar nedeniyle korkudan evlerinde kalamadıkları için bazılarının akrabalarının yanında bazılarının ise Valilik tarafından dağıtılan çadırda kalan bina sakinlerini dinleyen Belediye Başkanı Kerim Aksu, bilirkişi raporu hazırlanacağını ve rapora göre yapılması gerekenlerin yapılacağını ifade etti.
Belediye Başkanı Kerim Aksu Gedikkaya Mahallesi Muhtarı Gençağa Karaman, Başkan Yardımcısı Murat Ersoy ile gittiği bölgede mağdur olan ev sahipleri ve müteahhitlerle görüştü. Başkan Aksu, bölgede Karayolları tarafından yapılan yol çalışmaları sırasında dinamit patlatıldığını belirterek “Geçmişte yapılan patlamalar sırasında zeminde kayma ve oynamalar oluşmuş. Yeni inşaat için yapılan kazı sırasında zemin kayması sonunda 24 daireli binada çatlaklar oluşmuş. Şuan tehlike görünmüyor. Ancak çatlak oluşan binada oturan vatandaşlarımızda endişe mevcut. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden bilirkişi istedik. Bağımsız bilirkişi raporundan sonra gereken ne varsa yapılacak“ dedi.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, olayın haber alınmasından sonra ilgili başkan yardımcısı ve belediye ekiplerinin bölgeye gittiğini, sorunun giderilmesi için gerekenin yapıldığını, bundan sonra vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için belediyenin gerekeni yapacağını sözlerine ekledi.