SAMSUN (AA) -  Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü personeline  “ArcGIS Coğrafi Bilgi Sistemleri Temel Eğitimi” verildi.

Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın işbirliğiyle Bafra Öğretmenevi'nde düzenlenen eğitim 4 gün sürdü. Eğitime katılan personele törenle sertifikaları dağıtıldı.

Törende konuşan Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, eğitimin önemine dikkati çekti.

Coğrafi Bilgi Sistemlerinin mekansal verilere ait sözel bilgileri veri tabanında entegre şekilde saklama yeteneğinin yanı sıra kendine has teknolojisiyle sorgulama ve istatistiksel analiz gibi klasik veri tabanı işlemlerini görselleştirme ve haritalar tarafından sağlanan coğrafi analizlerle birleştirmek olduğunu ifade eden Kılınçer, "Bölge Müdürlüğümüz için tüm korunan alanların planlanması, yönetilmesi ve korunması faaliyetlerini gerçekleştirirken ve elde edilen verilerin paydaşlar ile paylaşırken ArcGIS for Desktop Coğrafi Bilgi Sistemlerinin bu anlamda kullanılması daha hızlı ve etkin bir işleyiş sunacaktır. Paydaşları ile ortak teknik bir dil kullanımı sağlayacağından veri alışverişinde sıkıntı yaşanmayacaktır" dedi.

Konuşmanın ardından 10 kişiye sertifikaları verildi.