Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen GKV ELT Konferansı yüzlerce İngilizce öğretmeninin katılımıyla Holiday İnn Otel’de gerçekleştirildi. İngilizce öğreniminde yeni tekniklerin anlatıldığı konferans sonucu katılımcılara törenle sertifikaları da verildi.
Yabancı dil eğitiminde yeni uygulamaların İngilizce öğretmenlerine anlatılmasını hedefleyen ve son on yıldır gelenek haline getirilerek gerçekleştirilen İngilizce öğretmenlerine yönelik konferans GKV Özel Okullarının ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan illerde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan yüzlerce öğretmenin katıldığı konferanslar dizisinde İngilizce eğitimi ve İngiliz ve eğitiminin önemi konularında uzmanlar tarafından bilgi verilirken yeni uygulanan metotlar da gözler önüne serildi. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları İngilizce Zümre Başkanı Sultan Ulu, “Gaziantep Kolej Vakfı tarafından son 10 yıldır düzenlenen İngiliz Dili Eğitimi konferanslarının ‘İngiliz Dili Eğitiminde Yaratıcı Potansiyeli Ortaya Çıkarma.(Unlocking the Creative Potential in ELT) bu yılki bölümü de başarıyla gerçekleştirildi. Bu konferansın amacı, dinleyicilerde öncelikle öğretmen olarak öğrencilerinin yaratıcılığını cesaretlendirmeleri için, kendi yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına farkındalık oluşturmaktır. Bu konferansı gerçekleştirmemizde bizlere destek olan British Council ve Oxford University Press’e ve konuşmacılarımız Prof. Dr. Aydan Ersöz, Dr. Deniz Kurtoğlu Eken ve Grant Kempton’a teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
Bu yıl onuncusu gerçekleştirilen ELT konferansına gösterilen ilginin önemine dikkat çeken GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar GKV Özel Okullarının sadece öğrencilerine yönelik değil, il genelinde ve bölge genelinde olduğu gibi Türkiye genelinde de çeşitli etkinliklerle hizmet içi kurslar niteliğindeki çalışmalarıyla da eğitime önemli destek verdiğini ifade etti. Taşlıyar, bu yıl da düzenlenen konferansa birçok okuldan yüzlerce İngilizce öğretmeninin katıldığını ve dil eğitiminde uygulanan yeni metotlar hakkında bilgi sahibi olduklarını sözlerine ekleyerek önümüzdeki yıllarda da bu tür etkinliklerin süreceğini açıkladı.