Burada yaklaşık 45 Bin kişiye  hitaben konuşan Kılıçdaroğlu, "13 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. 2002’de doğan çocuk bugün 13 yaşında. 13 yıldır kredi açtı bu millet size geldiniz ülkeyi yönettiniz. Tek başınıza yönettiniz kimse önünüze engel değildi. Ama 13 yılın sonunda 6 milyon 200 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. Atama bekleyen öğretmenlerimiz var. Yanlış dış politika nedeniyle iki milyon Suriyelimiz var. 2 milyon Suriyeliye şuana kadar 5.5 milyar dolar para harcadık. Ektiği ürünün karşılığını alamayan çiftçiler var. İflas noktasına gelmiş esnafımız var. CHP diyor ki, Yaşanacak bir Türkiye. Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. 13 yıl kredi verdik olmadı. Kılıçdaroğlu diyor ki; 'Bana sadece 4 yıl için yetki verin' 4 yılda emin olun 4 yılda 17 milyon yoksul olmayacaktır. 4 yılda Türkiye Cumhuriyeti topraklarında hiçbir aile ben yoksulum demeyecektir. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacaktır. Ben Konya’da bir gecekonduda camı kırık diye soğuk algınlığı geçirip zatürreden ölen Ayaz bebeği unutmadım. Ben Samsun'da açlıktan ölen Kübra bebeği unutmadım. Bakın aradan kaç yıl geçti. Onlar bilmezler, düşünmezler. Çocuk sevgisinin bile ne olduğunu bilmezler ama ben bilirim. Acıyı da bilirim. Allah kimseye evlat acısı vermesin diye çok güzel bir sözümüz var. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini istemem bu benim namus borcumdur" dedi. 



İşsizliğin bütün kötülüklerin anası olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Eğer bir yerde bir gencimiz işsizse o evde huzur yoktur. 6 milyon 200 bin işsiz kardeşime sesleniyorum. 13 yıldır senin derdini çözemediler. 13 yıldır işsizliği azaltamadılar. Eğer bir ülke üretmezse, çalışmazsa işsizlik sorunun çözemez. İşsizlik sorunu çözmenin yolu üreten Türkiye’den geçiyor. Fabrikaları çalışacak, çiftçi üretecek sanayi üretecek ülkemizi büyüteceğiz. Meclis kapanmadan önce hükümet parlemantoya bir kanun tasarısı sevk etti. Kanun tasarısı şu ‘Yabancıların çalıştırılması hakkında kanun’ Yuh çekmeyin, sandıkta gösterin kendinizi. Ve onlara şunu söyleyin; 'Senin ülkende Türkiye’de 6 milyon 200 bin işsiz var, sen dışarıdan adam getireceksin çalıştırmak için.' Hani varya bizim güzel bir atasözümüz, ayranı yok içmeye diye başlar aynen onun gibi" diye konuştu. 



KILIÇDAROĞLU: SÖZÜM SÖZ

Ramazan ve Kurban bayramında emekliye birer maaş ikramiye vereceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz. Hemen itiraz ediyorlar parayı nereden bulacaksın, emekliye nasıl vereceksin diye. Hayatımda duyduğum en saçma soru. Ankara’dakiler duysun CHP iktidarında sözüm söz namus sözü, o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim. Bütün hortumları keseceğim, parayı da millete vereceğim. Emekli ikramiyeyi alınca koşa koşa gidecek İsviçre bankalarında hesap açacak. Onların üzüntüsü hortumcu nasıl kaybeder. Benim de derdim hortumcuya para kaptırmamak. Aramızda dağlar kadar fark var. Ağrı Dağı kadar fark var aramızda. O başka şeyleri savunuyor ben başka şeyleri savunuyorum” diye konuştu. 



"BİZİM EVLERİMİZDE AYAKKABI KUTULARI OLMAYACAK"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Parayı nereden bulacaksın ?" diye eleştiriler yapıldığını hatırlatarak, "Ben asla ve asla, ne ben ne de CHP’li bakanların hiçbirisinin yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Sözüm söz. Bizim evlerimizde ayakkabı kutuları olmayacak. Ben sabahın köründe oğluma telefon edip ‘Oğlum evdeki paraları sıfırla’ demeyeceğim. Türkiye dünyanın en büyük 18’inci ekonomisi. Kendilerine gelince para var, yandaşa gelince para var, kaçak saraya gelince para var, emekliye, çiftçiye esnafa gelince para yok. Para yoksa sana da oy yok diyeceğiz" dedi.