Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sosyal Medya Okuryazarlığı Eğitimi verildi.
Karaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Ulusal Gençlik Platformu, Habitat ve KMÜ Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Topluluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitime çok sayıda öğrenci katıldı. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitimler öncesinde Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Ulusal Gençlik Platformu ve KMÜ Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Topluluğu temsilcileri kendi oluşumları hakkında bilgi vererek yapmış oldukları çalışmaları anlattı.
Karaman Kent Konseyi Gençlik Meclisi Danışma Kurulu Üyesi Duygu Altınbaş ve Başkan Erdi Doğay, Gençlik Meclisi olarak yapmış oldukları projelerden bahsetti. Başkan Erdi Doğay, gençlik adına faydalı çalışmalar yapmaya çalıştıklarını belirterek daha fazla üniversite öğrencisine ulaşarak farklı fikirlerle daha güzel projelere imza atmak istediklerini söyledi.
Kent Konseyi Gençlik Meclisi Üyesi Emre Yılmaz da ‘Seçilmek İstiyorum’ isimli kampanya hakkında bilgi verdi.
KMÜ Gençlik İnisiyatifi Öğrenci Topluluğu Başkanı Fatih İlhan ise, topluluk olarak üniversitede eğitim gören öğrencilerin kültürel ve bilimsel faaliyetlerin yanı sıra ulusal ve uluslararası projelerde de aktif olmalarını amaçlayarak yola çıktıklarını ifade ederek, “2013 yılında kurulan topluluğumuz herhangi bir siyasi akıma bağlı olmadan ve ayrımcılık yapmadan her öğrenciye açıktır. Hiçbir karşılık beklemeden öğrencilerimizin faydalanabileceği projeleri onlarla paylaştık ve bunu yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Fatih İlhan’ın ardından ise Ulusal Gençlik Parlamentosu Yürütme Kurulu Üyesi Nurdan Sezer kürsüye çıktı. Sezer, Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun yapısı ve çalışma koşulları hakkında bilgi vererek, “Gençlerin sürdürülebilir kalkınma konusunda duyarlılıklarını geliştirmek, yerel, ulusal ve uluslararası karar alma süreçlerine katılımlarını desteklemek, onların hemşerilik bilincini geliştirmek ve yaşadıkları kente sahip çıkmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.
Düzenlemiş oldukları sosyal sorumluluk kampanyaları hakkında sunum yapan Nurdan Sezer, “Kentimizin sadece sakini olmak için değil, aynı zamanda sahibi olmak için de varız” dedi.
Konuşmaların bitiminde eğitim programına geçildi. Konya’dan gelen eğitmenler Ersin Örer ve Ahmet Kuşlular öğrencilere slayt eşliğinde Sosyal Medya Okuryazarlığı hakkında sunum yaptı. Eğitim programının ardından katılımcılara sertifika verilmesiyle program sona erdi.