Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Macaristan Szolnok College ile iş birliği protokolü ve Erasmus Anlaşması imzalandı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin davetlisi olarak Konya’ya gelen Szolnok College Rektör Yardımcısı Dr. Marta Korodi ve beraberindeki akademisyenler Anita Mondok, Dr. Zoltan Mate, D.r György Czıfra NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette ayrıca Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Hidayet Oğuz ve Doç. Dr. Mehmet Akif Erişmiş Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Çemrek de hazır bulundu. Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın misafirlere üniversitenin çalışmaları, gelecek planları ve uluslararası öğrenci değişimi gibi konularda bilgilendirme yaptı.
Ziyaret esnasında Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ve Dr. Marta Korodı tarafından bilimsel araştırma, öğrenci ve akademisyen değişimi, ortak yayın, araştırma ve ortak projeler geliştirme, ayrıca tecrübe paylaşımını ön gören bir protokol ve Erasmus anlaşması imzalandı.
Dr. Márta Kóródı gösterilen misafirperverlikten dolayı NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın’a teşekkür ederken Necmettin Erbakan Üniversitesini de Macaristan Szolnok’a davet etti.