Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, dün Suriye’ye giderek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşen Fransız parlamenterleri kınadı.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Filipinler’de dün Fransız parlamenterlerin Esad ile gerçekleştirdikleri görüşmeye dair açıklamalarda bulundu. Hollande açıklamasında, muhalefet partilerden toplamda 4 parlamenterin Suriye’nin başkenti Şam’a gayrı resmi bir şekilde ziyaret gerçekleştirdiklerini ve yetkililerle görüştüklerini ifade ederek, “En kötü iç savaşlardan birine neden olan diktatörle görüşen Fransız parlamenterleri şiddetle kınıyorum. Fransa, kendi insanlarını bombalayan, insan hayatına, Suriyelilerin hayatlarına, çocukların ve kadınların hayatlarına zarar vermek için kimyasal silah kullanan bir diktatör ile diyalog halinde değildir. Suriye’ye yardım etmek için bu yıkıma neden olan biriyle görüşmekten daha farklı bir yol vardır” dedi.
Fransa, 2012 yılında Suriye ile diplomatik ilişkileri kesmiş ve Esad rejiminden kaçan Suriyeli muhalifleri desteklemişti.
Öte yandan İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada ise, Suriye’de yaşanan iç savaşta 200 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.