‘Doğa İçin Gençlik Hareketi” projesi çerçevesinde Avrupa’dan Didim’e gelen 25 öğrenci, Engelliler Derneği inası ve çevresinde temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Erasmus + Plus projesi kapsamında Sistem Jenerasyon ile Didim ve Yöresi Engelliler Derneği işbirliğince gerçekleştirilen ‘Doğa için Gençlik hareketi” projesi çerçevesinde aralarından İtalya, Arnavutluk, Finlandiya, Bosna Hersek, Makedonya, İspanya ve Ukrayna’dan gelen
25 genç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Ankara Saray Rehabilitasyon merkezinden gelen 5 öğrenci olmak üzere toplam 30 öğrenciye Engelliler Derneği binasında kahvaltı verildi. Kahvaltı etkinliği öncesinde konuşan Sistem Jenerasyon yönetici Gürkan Akçaer Doğa için Gençlik hareketi kapsamında Didim’de bulunan Avrupalı öğrencilerin Didim’de Altınkum ve Orman kampında ve Bafa gölünde temizlik çalışması yapacağını belirterek “Avrupa Gençlik hareketi kapsamında İtalya’dan 9, Arnavutluk’tan 9, Finlandiya, Bosna Hersek, Makedonya, İspanya ve Ukrayna’dan da bir öğrenci, ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Saray Rehabilitasyon Merkezinden gelen 5 öğrencinin de bu projede yer alıyor. Bunun dışında Türk öğrencilerle beraber 35 kişilik ekipler Didim ve çevresinde temizlik çalışması yapılacak. ”dedi.
Projenin iki ayağı olduğunu belirten Akçaer “24 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında İtalya’nın Bari kentinde, 3-12 Mayıs tarihleri arasında Arnavutluk’un Durres kentinde kıyı temizliği yapılacak. 9 Mayıs günü tüm Akdeniz’e kıyış olan ülkelerde 1 milyon kişinin katılması beklenen bir kıyı temizliği etkinliği düzenlenecek” dedi.
Didim ve Yöresi Engelliler Derneği başkanı Bedri Altıntaş ise dernek olarak Sistem Jenerasyon ile ortak projeler yaptıklarını ifade ederek “Avrupa’da yapılacak olan projelerde 2 üyemiz katılacak. Buradaki etkinliklerde yer alacağız. Güzel çalışmalar yapılıyor. Bizimde Dernek olarak bazı projelerimiz var. Bunu da Kaymakam Bey’e sunacağız. Uluslararası Gençlik Merkezinde bu projeleri yürütmeyi istiyoruz.” dedi.
Kahvaltının ardından Avrupalı öğrenciler Dernek binası önünde bulunan parkta ve parkın çevresinde temizlik çalışması gerçekleştirdi.