Burhan CEYHAN/ İNCİRLİOVA(Aydın), ()-AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde akaryakıt istasyonu işleten Yiğit ve Volkan Menderes kardeşler, kümeslerinde baktıkları farklı cinslere sahip hayvanları çiftleştirmeye başladı. Kar amacı gütmediğini belirten Menderes kardeşler, bu işi hobi olarak yapmayı sürdüreceklerini söyledi.
İncirliova Aydın-İzmir Karayolu üzerinde bir akaryakıt istasyonu işleten 26 yaşındaki Yiğit Menderes ve 28 yaşındaki Volkan Menderes kardeşler, iki yıl önce bir çift bıldırcınla başladıkları kümes hayvanı çiftleştirme işini hobiye dönüştürdü. İnternet üzerinden araştırma yaparak çeşitli ülkelerden farklı cins kümes hayvanı yumurtası getirttiklerini söyleyen Yiğit Menderes, dünyaya gelen farklı cinslerden hayvanlara aynı kümesin içinde baktıklarını kaydetti. 'Habeş' ve 'Midilli' cinsinin birleşiminden oluşan tavukların İstanbul piyasasında 5-10 bin TL'den satıldığını anlatan Menderes, şöyle dedi:
"Bu işe ilk defa bıldırcınla başladık. Daha sonra ördek ve arkadaşımızın tavsiyesi üzerine birkaç çeşit cins tavuk aldık. Ondan sonra bu değişik cinsteki hayvanları birbirleri ile çiftleştirerek geliştirdik. Fizan, Küpeli, İran, Irahma, Habeş ve benzeri ırkları üreterek çoğalttık."
"SATIŞ YAPMIYORUZ"
Farklı cinsler üretmeye devam edeceklerini vurgulayan Menderes, internetten ırk araştırması yaptıklarını söyledi. Yurt dışından yumurta getirttiklerini anlatan Menderes, şöyle konuştu:
"Kesinlikle satış yapmıyoruz. Bu işi tamamen hobi haline getirdik. Akaryakıt istasyonumuza gelen müşterilerin de ilgisini çekiyor. Her yaş grubundan elimizde çok çeşit hayvanımız var. Kimileri at, kimileri deve sever bizim sevdamız da tavuk oldu. Kümesimizde farklı farklı ırklar bir arada yaşıyor. En güzel tarafı da, farklı hayvanların aynı yerde yaşaması, aynı kaptan beslenmesi."
 Hayvan sayısının artışına bağlı olarak kümesin yetersiz kaldığını belirten Yiğit Menderes başka bir yer arayışına başladıklarını ekledi.

FOTOĞRAFLI