Ağrı’nın Eleşkirt Belediyesi, baharın gelmesiyle birlikte Asri Mezarlığına 600 çam fidanı ekimiyle başladığı ağaçlandırma çalışmalarına ilçe merkezindeki 7 mahalleyi de ilave ederek devam ediyor.
Eleşkirt Belediye Başkan vekili Dadaş Sarı, ağaçlandırma seferberliği hakkında yaptığı açıklamada, ”Daha güzel, daha yaşanabilir bir Eleşkirt için ön koşul yeşilin olmasıdır. Ağaçlandırma demek sağlık demektir. Uzun ömür demektir. Dünyanın akciğerleri hepimizin bildiği gibi ormanlardır. Bizden sonraki nesillere sağlıklı bir dünya bırakmanın birinci şartı kişi başına düşen yeşil alan metre kare rakamını arttırmaktır. Bu nedenle bütün muhtarlarımıza kendi mahallelerinde ağaç ekilebilecek ne kadar alan varsa hepsini hep birlikte ağaçlandıralım ricasında bulundum. Başkanımız Sebahattin Sarı sembolik olarak 2 muhtar arkadaşımıza 2 çam fidanı hediye ederek bu kampanyaya ciddi dest beklediklerini ifade etti. Hep birlikte ilçemizi güzleştirmek için çaba sarf etmeliyiz” dedi.
Muftü Selim Mahalle Muhtarı Faruk Göktürk, Belediye Başkan Vekili Dadaş sarı’ya ağaçlandırma kampanyasını başlattıkları için teşekkür ederek, ilçe için yapılacak tüm hizmetlerde ellerini taşın altına sokmaktan geri durmayacaklarını söyledi.